River Plate tretíkrát víťazom juhoamerického Pohára osloboditeľov

NETKY.SK • 6 August 2015, 07:51 • 2 min
River Plate tretíkrát víťazom juhoamerického Pohára osloboditeľov

BUENOS AIRES - Futbalisti argentínskeho River Plate sa stali tretíkrát v histórii víťazmi juhoamerického Pohára osloboditeľov.

slovakia

left justify in out

V odvetnom finálovom dueli na štadióne Monumental v Buenos Aires zvíťazili nad mexickým Tigres 3:0 a keďže v úvodnom zápase v Monterrey sa zrodila bezgólová remíza, tešili sa zo zisku cennej trofeje.

 

 

Argentínsky tím sa ujal vedenia vďaka gólu do šatne, ktorý strelil Lucas Alario po centri Leonela Vangioniho. Štvrťhodinu pred koncom faulovali Mexičania v šestnástke Carlosa Sancheza a uruguajský stredopoliar zvýšil z bieleho bodu na 2:0. Skóre uzavrel o štyri minúty neskôr hlavičkou po rohovom kope Ramiro Funes Mori.

 

V stretnutí, ktoré sa hralo v hustom daždi, odpískal hlavný rozhodca 44 faulov a udelil deväť žltých kariet. River Plate v juhoamerickej obdobe európskej Ligy majstrov nadviazal na triumfy z rokov 1986 a 1996. V decembri sa tak predstaví na MS klubov. Tigres je tretím mexickým zástupcom, ktorý neuspel vo finále Pohára osloboditeľov.

 

Pohár osloboditeľov, odvetný finálový zápas:

River Plate Buenos Aires - Tigres 3:0 (1:0)

Góly: 45. Alario, 75. Sanchez (11 m), 79. Mori

Prvý zápas 0:0, River Plate

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies