River Plate o finále MS klubov proti húževnatej Hirošime

NETKY.SK • 15 December 2015, 13:41 • 2 min
River Plate o finále MS klubov proti húževnatej Hirošime

OSAKA - Futbalové majstrovstvá sveta klubov po zhruba týždni dospeli do semifinálovej fázy, v ktorej sa k slovu dostanú už aj hlavní favoriti na zisk trofeje. V stredu bude v japonskej Osake známe meno prvého finalistu, ktorý vzíde zo súboja argentínskeho River Plate a "domácej" Hirošimy.

slovakia

left justify in out

Juhoamerický šampión pricestoval na Ďaleký východ s ambíciou znova preraziť na globálnej klubovej úrovni, ale pred tým, ako sa pokúsi nadviazať na zisk Interkontinentálneho pohára z roku 1986 a napraviť prehru zo súboja o tú istú trofej v roku 1996, bude musieť prekonať japonskú prekážku.

 

Sanfrecce má zatiaľ na podujatí dokonalú bilanciu. Japonský šampión strelil v dvoch zápasoch päť gólov a ani raz neinkasoval. Káder tvoria s výnimkou Brazílčana Douglasa a Chorváta Mihaela Mikiča výhradne domáci futbalisti.

 

"V rýchlom slede sme odohrali veľa zápasov a chlapci aj na zložité situácie odpovedali brilantne. Sme dobre organizovaní, vytrvalí a trpezliví. To sú naše kvality, ktoré z nás robia víťazný tím," povedal podľa FIFA.com tréner Hirošimy Hadžime Morijasu.

 

Slovami chvály na adresu súpera nešetril ani šéf lavičky River Plate Marcelo Gallardo: "Sanfrecce hrá dobrý futbal. Majú šikovných hráčov, dokážu brániť aj útočiť ako jedno mužstvo. Nikdy sa nevzdávajú a dokážu potrápiť každý tím."

 

Argentínsky klub, ktorý pred pár rokmi čelil hlbokej kríze, má za sebou obdobie vydláždené trofejami: Pohár osloboditeľov (Copa Libertadores), juhoamerický superpohár (Recopa Sudamericana), euroamerický superpohár (Supercopa Euroamericana), argentínsky Zlatý pohár (Copa de Oro) a naposledy triumf v Suruga Bank Championship, kde si gallardovci otestovali japonský štýl v súboji s Gambou Osaka (3:0).

 

"Tento rok sme nazbierali množstvo titulov. Účasť na majstrovstvách sveta klubov je pre nás čerešnička na torte," povedal Gallardo. V jeho kádri sú traja hráči, ktorí už zažili atmosféru finále MS klubov, ale ani jeden z nich sa netešil z víťazstva. Jonathan Maidana a Nicolás Bertolo v dresoch Bocy Juniors podľahli v roku 2007 AC Miláno. Rok pred nimi stroskotal Javier Saviola s Barcelonou na inom milánskom klube Interi. Tréner Gallardo bol zase pri prehre River Plate s Juventusom Turín v súboji o Interkontinentálny pohár v roku 1996.

 

Ázijský tím v doterajšej histórii podujatia nebol vo finále, argentínsky zase čaká na prvý celkový triumf.
Prvé semifinále je na programe o 11.30 h SEČ. V druhom sa vo štvrtok o tom istom čase v Jokohame stretnú FC Barcelona a Kuang-čou Evergrande. Finále bude v nedeľu o 11.30 h SEČ v Jokohame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies