Rivaldo: V súčasnosti by som Zlatú loptu vyhral trikrát

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 19:00 • 2 min
Rivaldo: V súčasnosti by som Zlatú loptu vyhral trikrát

RIO DE JANEIRO – Bývalý brazílsky reprezentant Rivaldo si myslí, že v dnešnej dobe by bez problémov získal trofej Ballon d'Or, keďže podľa neho vo vrcholovom futbale chýba kvalita.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný Rivaldo vyhlásil, že keby bol na vrchole svojej kariéry v súčasnej dobe, tak by Zlatú loptu vyhral trikrát. Brazílčan bol najlepším hráčom sveta v roku 1999, avšak Lionel Messi a Cristiano Ronaldo si odvtedy medzi sebou rozdelili toto ocenenie hneď sedemkrát.

Rivaldo sa však domnieva, že ich nadvláda vo svetovom futbale je len dôkazom poklesu kvality na najvyššej úrovni. "Dnes je futbal veľmi odlišný od toho v minulosti," povedal. "Keby som hrával v súčasnej dobe, tak by som sa stavil s hocikým, že by som bol najlepším hráčom na svete dvakrát či trikrát. Som si istý, že by som strelil 50 gólov za sezónu. Predtým bola kvalita na oveľa vyššej úrovni v Brazílii aj vo svete, ako napríklad v Španielsku a Taliansku. To, že to s futbalom nie je dobré, môžete vidieť podľa toho, že Messi či Ronaldo dávajú v lige 50 gólov za sezónu. Poukazuje to na nižšiu úroveň futbalu. Ani tí najlepší na svete by nemali dávať 50 gólov v 38 zápasoch."

Rivaldo sa len nedávno vrátil z futbalového dôchodku, aby pomohol svojmu tímu Mogi Mirim v druhej brazílskej lige. Legendárny útočník je prezidentom klubu a spolu so synom Rivaldinhom pomáhajú tímu víťaziť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona