Rivaldo sa vrátil do profesionálneho futbalu vo veku 43 rokov

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:29 • 2 min
Rivaldo sa vrátil do profesionálneho futbalu vo veku 43 rokov

RIO DE JANEIRO - Brazílska futbalová legenda Rivaldo sa vo veku 43 rokov opäť vrátil do súťažného zápasu, aby tak pomohol trápiacemu sa druholigovému klubu Mogi Mirim, ktorého je prezident.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v noci na stredu. Bývalý skvelý útočník síce v júni avizoval, že bude nastupovať iba sporadicky, no proti Nauticu vybehol na zelený trávnik v základnej zostave. Majster sveta z roku 2002 mohol poslať svoj tím do vedenia v strede prvého polčasu, no minul a nepresadil sa ani z priameho kopu, ktorý vytlačil z bránky Julio Cesar.

 

Ihrisko opustil v 68. minúte, keď Mogi Mirim prehrával 0:1, o dve minúty však už bolo vyrovnané. O gól sa postaral Serginho, ktorý v závere pridal aj ďalší a zabezpečil víťazstvo svojho tímu. Pre Mirim to bolo prvý triumf z jedenástich duelov. Stále však figuruje na poslednom mieste tabuľky.

 

"Po roku a troch mesiacoch som začal trénovať a iba po 20 dňoch som sa postavil do zápasu. To inšpiruje každého mladého hráča. Stále sme v zložitej situácii a robíme všetko, čo vieme, aby sme sa z nej dostali," povedal Rivaldo.

 

Pôsobenie veteránov v brazílskych kluboch nie je nič nezvyčajné, Romario hrával za Vasco da Gama aj vo veku 41 rokov a brankár Rogerio Ceni zo Sao Paula stále pôsobí v elitnej súťaži aj vo veku 42 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies