Rita Ora podala žalobu na vydavateľstvo Roc Nation

NETKY.SK • 18 December 2015, 13:07 • 2 min
Rita Ora podala žalobu na vydavateľstvo Roc Nation

BRATISLAVA - Britská speváčka Rita Ora podala žalobu na hudobné vydavateľstvo Roc Nation, ktoré patrí rapperovi Jay-Z.

slovakia

left justify in out

Vo svojej žalobe žiada losangeleský vyšší súd o rozhodnutie, že zmluva, ktorú so spoločnosťou uzavrela v roku 2008 je proti Kalifornskému právu a je nevymáhateľná. Ak by jej to súd potvrdil, speváčka by už nemusela so spoločnosťou spolupracovať. Dvadsaťpäťročná interpretka prijala tieto opatrenia po tom, ako sa Roc Nation podľa jej slov od nej odcudzilo a začalo sa realizovať v iných oblastiach.


"Keď Rita podpísala zmluvu, Roc Nation a jej vedenie sa o ňu, ako o umelkyňu, veľmi zaujímali. Ako sa záujmy Roc Nation menili, bolo dostupných menej zdrojov a menili sa vedúci pracovníci. Ritini zostávajúci podporovatelia buď odchádzali, alebo sa presúvali k iným aktivitám, až kým v spoločnosti nemala nikoho," uvádza speváčka v dokumentoch a dodáva, že si všetky vystúpenia, nahrávanie a videoprojekty hradí sama. V roku 2013 vydavateľstvo prestalo spolupracovať so spoločnosťou Sony a začalo partnerstvo so spoločnosťou Universal. Ora pritom zostala u prvej spomínanej, čo považuje za nedostatočnú pozornosť zo strany Roc Nation. Vydavateľstvo jej tiež údajne povolilo vydanie len jedného albumu aj napriek tomu, že nahrala viacero ďalších nahrávok vhodných pre trh.


Interpretka sa pokúša odvolať na takzvané "pravidlo siedmich rokov" v kalifornskom zákonníku práce, ktoré umožňuje umelcom uvoľniť sa od ich zmlúv so spoločnosťami po siedmich rokoch od začatia spolupráce. Ak by jej žiadosť neprešla, so spoločnosťou by musela zostať do roku 2019.


Rita Sahatçiu Ora je rodáčkou z kosovskej Prištiny, odkiaľ sa však krátko po narodení s rodinou presťahovala do Londýna, kde vyrastala. Ako speváčka sa po prvý raz predstavila v roku 2007 v skladbe Awkward Craiga Davida. V roku 2011 sa jej podarilo upútať v skladbe DJ Fresha s názvom Hot Right Now. Na vrchol britského singlového rebríčka sa dostala aj s vlastnými skladbami How We Do (Party), R.I.P. a I Will Never Let You Down. Svoj zatiaľ jediný štúdiový album s názvom Ora vydala v auguste 2012, pričom s ním dobyla UK Chart. Príležitostne sa venuje aj herectvu, zahrala si napríklad v snímkach Šmejdi (2004), Rýchlo a Zbesilo 6 (2013) či Päťdesiat odtieňov sivej (2015). Speváčka v minulosti randila napríklad aj s Robom Kardashianom či hercom Jonahom Hillom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona