Rita Ora nahrávala v štúdiu s Princeom

NETKY.SK • 9 December 2013, 08:16 • 2 min
Rita Ora nahrávala v štúdiu s Princeom

LOS ANGELES - Britská speváčka Rita Ora prezradila, že počas nahrávania jej pripravovanej druhej štúdiovky spolupracovala aj s americkým spevákom a multiinštrumentalistom Princeom.

slovakia

left justify in out

"Stretla som sa s Princeom a mala som tú česť s ním byť v jednom štúdiu. Je to pre mňa splnený sen. Nedokážem uveriť, že dokáže hrať na toľkých hudobných nástrojoch. Všetko, čo môžem povedať, je, že sme spolu niečo nahrali," uviedla 23-ročná speváčka s tým, že na budúci rok ju ešte čakajú spolupráce s Gwen Stefani a Calvinom Harrisom, ktorý je zároveň jej partnerom.

Rita Sahatçiu Ora je rodáčkou z kosovskej Prištiny, odkiaľ sa však krátko po narodení s rodinou presťahovala do Londýna, kde vyrastala. Ako speváčka sa po prvý raz predstavila v roku 2007 ako hostka v skladbe Awkward Craiga Davida. V roku 2009 sa zoznámila s rapperom Jay Z, ktorý ju následne upísal pod svoj label Roc Nation. Predvlani vo februári hosťovala v skladbe DJ-a Fresha s názvom Hot Right Now. Táto pieseň následne dobyla UK Chart, čím sa stala vôbec prvým drum'n'bassovým singlom, ktorému sa to podarilo. Na jednotke v britskom singlovom rebríčku bodovala aj so skladbami R.I.P. a How We Do (Party). Obe piesne sú spolu so Shine Ya Light, Radioactive a Facemelt singlami z jej debutového albumu Ora, ktorý vyšiel v auguste 2012. 

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby When Doves Cry, Purple Rain, Let's Go Crazy, Kiss, Cream, The Most Beautiful Girl In The World alebo 1999. Na svojom konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Od 19. mája je navyše aj držiteľom Billbord Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies