Ripplom bude možné platiť na hlavných amerických burzách

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 09:16 • 2 min
Ripplom bude možné platiť na hlavných amerických burzách

Nie každý deň sa dozvedáme, že by niektorá z hlavných kryptomien bola zalistovaná na niektorej z hlavných búrz. Dozvedáme sa však, že Ripple, tretia najhodnotnejšia minca podľa trhovej kapitalizácie, bude zalistovaná na väčšine hlavných amerických búrz spolu s kryptomenami Bitcoin a Ethereum.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správy Bloombergu je spoločnosť zaoberajúca sa cezhraničnými platbami ochotná zaplatiť milióny, aby získala XRP na amerických obchodných platformách. V správe sa hovorí, že Ripple ponúkol finančné stimuly. Je štandardným postupom zaplatiť za kótovanie na akciových trhoch.

 

Ripple údajne ponúkol Gemini 1 milión USD na výpis Q3 2017 a navrhol pôžičku vo výške 100 miliónov USD v XRP pre Coinbase, s ktorou by investori mohli obchodovať na burze. Správa naznačuje, že spoločnosť Ripple by mala prijímať peniaze v XRP alebo fiat peniaze, čo by umožnilo americkej burze splatiť dlh a profitovať z tejto dohody.

 

Hovorca spoločnosti Ripple poprel niektoré detaily.

 

„Chceme, aby sa XRP stal najkvalitnejším digitálnym aktívom, ktorý umožní rýchlejšie a lacnejšie globálne platby.“

 

Účastníci trhu sa však obávajú, že keď politickí predstavitelia USA objasnia regulačný rámec pre kryptomeny, XRP padne na dno. Avšak, čím viac budú burzy podporovať XRP, tým väčšia bude jeho hodnota ako napríklad koncom roka 2017.

 

Šedá zóna

 

Nie je to tak, že by obchodníci nechceli XRP, ako tomu bolo na fórach a sociálnych sieťach. Spoločnosť Ripple nedokázala zabezpečiť kótovanie na týchto hlavných amerických obchodných platformách. Spoločnosť Ripple bola jednou z prvých spoločností v San Franciscu, ktorá sa zaoberá technológiou blockchainu. Dokázala preklenúť priepasť medzi kryptoburzami a tradičnými bankami na celom svete.

 

Podľa výskumu môže stáť emitent od 1 miliónu USD až po 3 milióny USD na zaradenie do zoznamu, pričom vyššie spektrum poskytne rýchlejší prístup k likvidite.

 

Ripple je charakterizovaný ako bezpečnostný symbol, čo môže prispieť k jeho využívaniu. V prípade, ak sa regulačné orgány rozhodnú, že XRP bezpečný nie je a neskoro by označil niektoré ICO žetóny, mohlo by to viesť k problémom pre Ripple a aj burzy, ktoré by ho podporovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies