Ripple získal ďalšieho partnera: Woori Bank z Južnej Kórei skúša technológiu Ripple na cezhraničné platby

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 15:25 • 2 min
Ripple získal ďalšieho partnera: Woori Bank z Južnej Kórei skúša technológiu Ripple na cezhraničné platby

Je pravda, že juhokórejské oznámenie o zákaze kryptomien zo 4. januára výrazne ovplyvnilo ceny takmer všetkých komodít na tomto trhu. Všetky mince dosiahli najnižšie hodnoty od minulého týždňa v decembri. Ripple je jediná kryptomena, ktorá sa napriek všetkým týmto okolnostiam neustále vyvíja.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že hodnota mince XRP tiež zaznamenala prepad, mnohí noví partneri však neustále prichádzajú a veria budúcnosti technológie Ripple. Jeden z najväčších úspechov spoločnosti Ripple prišiel dnes, keď juhokórejská banka Woori dokončila skúšobnú prevádzku blockchainovej technológie tejto spoločnosti pre cezhraničné prevody.

 

Juhokórejské hlavné noviny ChosunBiz uvádzajú, že divízia digitálnej stratégie banky Woori oznámila plán na uvedenie svojej platformy na trh založenej na technológii Ripple v roku 2018. To tiež znamená, že sa pokračuje druhou fázou skúšobnej prevádzky. Je vhodné spomenúť, že prvý proces sa skončil v januári. Banka plánuje spustiť DLT (Distributet Ledger Payment), pretože na začatých skúškach skupinou SBI v krajine sa zúčastňuje viac ako 60 japonských bánk.

 

Predtým spoločnosť SBI Ripple Asia oznámila, že v septembri začne testovať cezhraničné prevody pomocou blockchainovej technológie Ripple. Hlavným cieľom projektu pri cezhraničných prevodoch je zvýšiť efektívnosť bánk tým, že sa odstráni úloha sprostredkovateľských bánk. Tu je tiež dôležité spomenúť, že SBI Ripple Asia je spoločnný podnik medzi spoločnosťou Ripple a mnohými poprednými bankami v ázijskom regióne. Práve teraz vychádzajú informácie, že 60 ďalších bánk okrem juhokórejskej banky Woori a thajskej banky Siam Commercial Bank sa tiež pripájajú k platforme Ripple pre cezhraničné prevody peňazí.

 

Tento rastúci počet bánk a finančných inštitúcií v systéme Ripple bude určite prinášať v budúcnosti svoje výhody. Odborníci preto dúfajú, že rok 2018 sa pre Ripple stane dobrým rokom, keďže do svojej platformy pripojí mnoho nových bánk, spoločností na prevod peňazí a finančných inštitúcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies