Ripple vs. Swift

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 14:55 • 2 min
Ripple vs. Swift

Obe spoločnosti sú priamymi konkurentmi na tom istom trhu. Stará spoločnosť (Swift) ovládajúca cezhraničný prevodový trh a nová revolučná technologická spoločnosť (Ripple), ktorá chce prevziať časť tohto obrovského trhu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

SWIFT

 

Spoločnosť Swift bola založená v roku 1973 a jej hlavnou oblasťou pôsobnosti je prenos finančných prostriedkov cez medzinárodnú sieť SWIFTNet.

 

S rastom konkurencie spoločnosť Swift minulý rok spustila niečo, o čom sa hovorí ako o najväčšej inovácii za desaťročia. Bola tým globálna platobná inovácia (gpi) pre korporátnych klientov bánk. Je rýchlejšia ako jej doterajší systém a naviac zahŕňa aj sledovacie funkcie. Podľa spoločnosti Swift sa má cez gpi preniesť každý deň 100 miliárd USD. Údajne malo prijať túto inováciu viac ako 150 finančných firiem.

 

Spoločnosť Swift sa používa vo viac ako 200 krajinách po celom svete. Jej inováciu by malo v súčasnosti využívať viac ako 10% transakcií cezhraničného platobného styku.

 

RIPPLE

 

Spoločnosť Ripple je tvorcom a vývojárom platobného protokolu v sieti Ripple. Jeho tvorcami sú Ryan Fugger, Jed McCaleb a Chris Larsen. Ripple je súkromne financovaná spoločnosť.

 

Spoločnosť Ripple si postupne získava nových členov a testuje svoje blockchainové systémy na celom svete. Hlavné sídlo spoločnosti je v San Franciscu a je väčšinovým držiteľom XRP tokenu. Ripple poskytuje jedinečné skúsenosti na posielanie peňazí po celom svete s využitím technológie blockchainu. Pripojením sa k rastúcej celosvetovej sieti Ripple môžu finančné inštitúcie okamžite, spoľahlivo a nákladovo efektívne spracovať platby svojich zákazníkov kdekoľvek na svete. Banky a poskytovatelia platieb môžu využívať digitálne aktíva XRP na ďalšie zníženie svojich nákladov a prístup na nové trhy.

 

Ripple vytvoril tri špecializované nástroje. Sú nimi xCurrent, xRapid a XVia. Každý z nich je používaný v konkrétnom segmente trhu s prevodmi. XCurrent je aplikácia na vyžiadanie, ktorá využíva banky na spracovanie zákazníckych platieb. XVia je nástroj, prostredníctvom ktorého sa podniky pripájajú k službe RippleNet na odosielanie platieb.

 

XRapid je nástroj, pomocou ktorého sa môže záujemcom ponúknuť likvidita XRP. V októbri minulého roka spoločnosť Ripple oznámila: „Cuallix sa stala prvým riešením xRapid-Ripple na svete, ktoré používa XRP ako nástroj likvidity na zníženie nákladov na zasielanie cezhraničných platieb do USA.“ To znamená, že čoskoro bude XRP používaný pri cezhraničných prevodoch.

 

Brad Garlinghouse, výkonný riaditeľ spoločnost Ripple v rozhovore pre televíziu Bloomberg uviedol, že sa snaží zistiť úspešnosť v priebehu troch až piatich rokov, nie v priebehu niekoľkých mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies