Ripple pokorilo hranicu $1

NETKY.SK • 21 December 2017, 19:24 • 2 min
Ripple pokorilo hranicu $1

SAN FRANCISCO – Cena Ripple (XRP) pokorila hranicu jedného dolára po prvýkrát vo svojej histórii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktuálne štvrtá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie dosiahla historický míľnik, keď jej hodnota dosiahla dnes úroveň 1,24 USD. Momentálne (21.12.2017 18:46) sa XRP obchoduje na úrovni 1,09 USD a trhová kapitalizácia je vo výške 42,3 miliardy dolárov.

 

 

 

Prudký nárast hodnoty XRP prišiel po niekoľkomesačnom stagnovaní, keď sa Ripple obchodovalo medzi 0,15 až 0,20 USD. Prispeli k tomu aj pozitívne správy z bankového sektoru a samozrejme aj všeobecne rastúce ceny alternatívnych kryptomien, keďže investori presúvajú peniaze z preťaženého a padajúceho Bitcoinu.

 

 

img

 

Spoločnosť Ripple koncom novembra oznámila, že banky Standard Chartered a Axis Bank spustia novú platformu cezhraničných platieb vybudovanú na technológii Ripple. Len týždeň predtým spoločnosť American Express uviedla, že používa sieť Ripple na prepojenie klientov banky Santander v Európe a v USA

 

img

 

Súčasný trend a dnešný prudký nárast ceny Ripple je však do veľkej miery ovplyvnený trhmi, najmä v Ázii. Na najväčšej juhokórejskej burze Bithumb za posledných 24 hodín vzrástol objem obchodovania s XRP na 25% z celkového objemu trhu, zatiaľ čo na burze Bitfinex v Hongkongu to bolo 10 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies