Ripple podporil školské projekty sumou 29 miliónov USD

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 08:48 • 2 min
Ripple podporil školské projekty sumou 29 miliónov USD

Kryptomenový startup Ripple financoval všetkých 35 000 vzdelávacích projektov, ktoré mali vzdelávací účel. Je to najväčší dar, ktorý bol kedy poskytnutý.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

DonorsChoose a Ripple uviedli v utorok oznámenie o darcovstve spoločnosti v San Franciscu s vysvetlením, že dary vo výške 29 miliónov USD stačili na financovanie všetkých 35 000 projektov, ktoré sú v súčasnosti uvedené na platforme.

 

Prostredníctvom organizácie DonorsChoose môžu učitelia verejných škôl vytvárať kampane zamerané na znižovanie výdavkov a na získavanie finančných prostriedkov na vzdelávanie. Prostriedky môžu byť použité napríklad na nákup kníh, školských potrieb a exkurzií. K dnešnému dňu bolo financovaných viac ako 1,1 milióna projektov pre 27,7 milióna študentov.

 

Ripple vo vyhlásení zverejnenom na jeho firemnom blogu uviedol, že finančný dar bol uskutočnený vo forme XRP, hoci sa pravdepodobne ihneď po jej obdržaní previedol na USD.

 

Finančný príspevok si dokonca zaslúžil zmienku zo strany hosťa Stephena Colberta, ktorý navštívil reláciu Late Show.

 

„Dúfajme, že príspevok od Ripplu bude inšpiráciou aj pre ostatných,“ povedal Colbert.

 

„29 miliónov USD vo virtuálnej mene XRP je, nemám ani tušenie,“ dodal a pokrčil ramenami.

 

Pri súčasnom výmennom kurze je to skutočne menej ako 50 miliónov XRP, hoci ak by spoločnosť prišla s darom v januári, keď XRP dosiahol svoje maximum, tak by bolo treba len 7,5 miliónov tokenov.

 

CCN uviedla, že anonymný darca pôsobiaci pod pseudonymom “Pine“ sa zaviazal darovať 86 miliónov USD v Bitcoinoch na rôzne charitatívne organizácie. Podpora by mala byť uskutočnená prostredníctvom fondu “Pineapple“, z ktorého bolo doteraz darovaných viac ako 55 miliónov USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies