Ripple plánuje vstúpiť na čínsky trh

NETKY.SK • 15 August 2017, 19:00 • 2 min
Ripple plánuje vstúpiť na čínsky trh

SAN FRANCISCO – Americká spoločnosť Ripple informovala o svojich plánoch vstúpiť na jeden z najväčších svetových trhov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň spoločnosť informovala, že plánuje zriadiť operácie v Číne, avšak nie prostredníctvom jedného z gigantov v online obchode. Emi Yoshikawa, riaditeľka spoločného podniku Ripple, oznámila:

"Čína je kľúčovým trhom pre globálnu platobnú sieť, čo je aj dôvodom našej snahy o vstup do tejto krajiny. Celkový cezhraničný platobný objem medzi podnikmi v Číne je viac ako päť biliónov dolárov ročne a veľkým čínskym online podnikom v súčasnosti chýba účinné a lacné riešenie."

img

 

V poslednej dobe spoločnosť Ripple pridala do svojej blockchain siete 10 nových finančných inštitúcií, vrátane MUFG v Japonsku, BBVA v Španielsku a SEB vo Švédsku, ale členstvo čínskych firiem doteraz chýbalo. Ripple však poprelo špekulácie, že by prebiehali jednania o vstupe do tejto siete so spoločnosťou Alibaba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona