Ripple opäť treťou najväčšou kryptomenou na svete

NETKY.SK • 29 December 2017, 19:00 • 2 min
Ripple opäť treťou najväčšou kryptomenou na svete

SAN FRANCISCO – Vo štvrtok sa Ripple opäť dostalo na tretie miesto v zozname kryptomien podľa trhovej kapitalizácie. Nárast hodnoty je dokonca taký veľký, že dýcha na krk Ethereu, dominancia Bitcoinu je však už zjavná.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Včera prešiel trh s kryptomenami miernou korekciou a na hodnote stratili takmer všetky virtuálne meny. Vo väčšine prípadov to bolo 10 a viac percent ich hodnoty. Zaujímavá však bola skutočnosť, že Ripple počas korekcie posilnilo o takmer sedem percent a bolo jedinou kryptomenou z TOP20, ktorá bola v zelených číslach.

 

img

 

Dôvody rastu Ripple

 

Za prudkým nárastom hodnoty môžu byť správy o uzavretí dohody medzi SBI Holdings a najväčšími spoločnosťami s kreditnými kartami v Japonsku. SBI Holdings je spoločnosť, ktorá sa venuje finančným službám a okrem toho spravuje rôzne organizácie ako aj banky či školy. V spojení s Ripple vytvorili spoločnosť SBI Ripple Asia a s japonskými poskytovateľmi kreditných kariet chcú testovať a realizovať platobný systém založený práve na tejto platforme.

 

img

 

Banky a finančné inštitúcie

 

V súčasnosti využíva sieť Ripple viac ako 100 finančných inštitúcií, ktoré spracovávajú medzinárodné platby a peer-to-peer transakcií s nižšími nákladmi. Medzi bankami sú aj švédska SEB, francúzska Crédit Agricole, brazílska Bexs Banco, uruguajská dLocal a mnohé ďalšie juhokórejské či japonské banky.

 

Počas dnešného dňa sa Ripple na malú chvíľu dostalo dokonca pred Ethereum, keď sa jeho trhová kapitalizácia dostala cez úroveň 73 miliárd dolárov. Aktuálna (29.12.2017 17:30) výška kapitalizácie je 70 miliárd dolárov a hodnota XRP je 1,80 USD.

 

 

 

Ak bude sieť Ripple využívať čoraz viac bánk a veľkých finančných inštitúcií, tak bude priamo úmerne rásť aj objem transakcií a používateľská aktivita na blockchaine. A to prinesie so sebou aj nárast hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona