Ripple dnes zaznamenalo rekordný nárast ceny o 93 percent

NETKY.SK • 14 December 2017, 20:00 • 2 min
Ripple dnes zaznamenalo rekordný nárast ceny o 93 percent

SAN FRANCISCO – Ripple (XRP) dnes zaznamenal masívny nárast hodnoty, aj keď podľa analýzy cenových grafov vyzerá byť prekúpený.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cena XRP stále rastie a v čase písania tohto článku (14.12.2017 19:32) sa podľa údajov CoinMarketCap obchoduje na úrovni 0,865 USD. Znamená to, že za uplynulých 24 hodín posilnila táto kryptomena o 93,55% a aktuálna trhová kapitalizácia je už 33,5 miliardy dolárov. Ripple je tak opäť treťou najväčšou kryptomenou na svete, keď predstihol Litecoin (15 miliárd USD) a Bitcoin Cash (31,3 miliárd).

 

 

 

Ripple v uplynulých šiestich mesiacoch konsolidovalo približne na úrovni 0,15 až 0,20 USD. Výrazný rast začal 12.decembra pravdepodobne z dôvodu zvýšeného záujmu o alternatívne kryptomeny, keďže Bitcoin dosiahol extrémnu hodnotu a investori čakajú technickú korekciu.

 

Zvýšený záujem o Ripple mohli spôsobiť aj správy zo začiatku tohto týždňa, že banky v Japonsku a Južnej Kórei plánujú testovanie cezhraničných platieb pomocou systémov založených na platforme Ripple. Samotná kryptomena XRP sa však v testovaní nepoužíva.

 

img

 

Ako to už býva zvykom, veľkú úlohu pri náraste ceny Ripple zohrali už tradične juhokórejské trhy. Objem obchodov s Ripple na burze Bithumb, ktorá je najväčšia v krajine, sa za posledných 24 hodín zvýšil o viac ako 35 percent.

 

Je síce zrejmé, že tento rast spôsobil zvýšený dopyt, avšak podľa technickej analýzy sa zdá byť mena masívne prekúpená. Dá sa teda očakávať korekcia, ktorá by znížila cenu Ripple približne na úroveň 0,50 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies