Ripple chce, aby vlády ukončili éru “divokého západu“ voči kryptomenám

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 08:49 • 2 min
Ripple chce, aby vlády ukončili éru “divokého západu“ voči kryptomenám

Vedúci predstaviteľ spoločnosti Ripple vyzval britské regulačné orgány, aby prehodnotili svoj prístup voči kryptomenám a aby sa inšpirovali pravidlami, ktoré boli zavedené v Japonsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kryptomeny sú bežne považované za finančné nástroje, ktoré majú obísť vládne kontroly alebo dohľad centrálnych bánk. Ripple je tretia najhodnotnejšia kryptomena na svete s hodnotou 26 miliárd USD. Ripple vyzval vládu Spojeného kráľovstva, aby nastavili lepšie pravidlá v tomto sektore.

 

Ako uviedol The Telegraph, riaditeľ pre regulačné vzťahy Ryan Zagone vyzval regulačné orgány, aby sa sústredili na tri piliere. Konkrétne na ochranu spotrebiteľa, finančnú stabilitu a boj proti praniu špinavých peňazí, pričom navrhovali a dodávali predpisy, ktoré udržiavajú rovnováhu medzi zachytením rizík a umožnením inovácie.

 

Pri porovnaní súčasného regulačného prostredia s prvými dňami sa úradník Rippli vyjadril takto:

 

„Teraz sme v tom čase, kedy potrebujeme viac jasnosti a pravidiel. Potrebujeme viac istoty. Je to dobrý čas, aby sa preskúmal prístup, ktorý prijali regulačné orgány.“

 

Inovačná politika Spojeného kráľovstva vo všeobecnosti podporovala technológiu blockchainu a kryptomien aj napriek požiadavkám regulačných orgánov. Londýn je považovaný za vedúce svetové stredisko spoločnosti Fintech.

 

Napriek tomu by Spojené kráľovstvo mohlo čerpať inšpiráciu od Japonska pri vytváraní regulačného prostredia, ktoré sa v minulom roku po revízii zákona o platobných službách považovalo za legálnu platobnú metódu. Podľa nových zákonov sa domáce platformy v Japonsku majú registrovať na finančnom úrade krajiny a získať licenciu na prevádzku domácej burzovej platformy.

 

Záruka, ktorú Zagone uviedol, je kľúčom k tomu, aby trh pomohol novým účastníkom v oblasti kryptomien. Ukazuje sa to ako dobrý nápad v prípade Japonska, kde podobne ako bankový gigant SBI a internetový obchod Yahoo Japan pôsobia a vlastnia podiel na domácich výmenných platformách.

 

Zagone dodal:

 

„Reguláciou sa vytvárajú nové možnosti vstupu účastníkom na trh. Najmä inštitucionálnym investorom.“

 

Spojené kráľovstvo zatiaľ podniká množstvo krokov na lepšie pochopenie v sektore kryptomien.

 

Silná skupina politikov vo Veľkej Británii začala vyšetrovanie sektora kryptomien.

 

„Je načase, aby Whitehall and Westminster lepšie pochopili kryptomeny a lepšie sa zamysleli nad politickým prostredím pre technológiu blockchainu,“ uviedla vo februári členka výboru Alison McGovern.

 

V marci britský minister financií Philip Hammond oznámil novú pracovnú skupinu Cryptoassets, ktorá pozostáva z banky a finančného úradu. Jej úlohou je preskúmať riziká a prínosy kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies