Rio učinilo pre bezpečnosť na OH ďalšie šktry, zrušia programy na boj proti zločinnosti

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 09:29 • 2 min
Rio učinilo pre bezpečnosť na OH ďalšie šktry, zrušia programy na boj proti zločinnosti

RIO DE JANEIRO - Stav brazílskej ekonomiky si vynútil ďalší škrt vo verejných výdavkoch, ktorý sa môže nepriamo prejaviť aj na plynulom priebehu augustových olympijských hier v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra José Mariano Beltramo oznámil, že musí pracovať s rozpočtom chudobnejším o 32 percent, preto je nútený zrušiť niektoré programy zamerané na boj proti zločinnosti. Pravdepodobne sa to dotkne aj financovania špeciálnych jednotiek zasahujúcich v oblasti Mare v Riu de Janeiro. Neďaleko medzinárodného letiska sa rozprestiera komplex 15 chudobných štvrtí povestných vysokou kriminalitou spojenou s účinkovaním drogových kartelov. Pôvodne sa počítalo s doplnením stavu jednotiek.


Konzulát USA v Riu de Janeiro už vydal smernicu, podľa ktorej každý jeho zamestnanec potrebuje povolenie na návštevu niektorej z tunajších favel. Do tých, ktoré sú úplne bez policajnej kontroly, majú pracovníci zastupiteľského úradu vstup úplne zakázaný.


Organizácia Rio de Paz pôsobiaca na poli boja proti násiliu zase zaznamenala útok na jedno zo svojich výchovných hudobných centier vo štvrti Jacarezinho. Neznámi páchatelia v pondelok spustili na budovu streľbu zbraňami silného kalibru. Nikto sa nezranil, ale objekt je momentálne nefunkčný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies