Rio, sužované vlnou násilia, posilňuje počas karnevalu bezpečnosť

NETKY.SK • 9 Február 2018, 06:47 • 2 min
Rio, sužované vlnou násilia, posilňuje počas karnevalu bezpečnosť

RIO DE JANEIRO - Predstavitelia brazílskeho štátu Rio de Janeiro oznámili, že počas karnevalu, ktorý sa začína v piatok a končí sa v utorok (13. februára), posilnili bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Opatrenia urobili v reakcii na vlnu násilia medzi súperiacimi gangmi obchodníkov s drogami.

 

Guvernér štátu na juhovýchode Brazílie Luiz Fernando Pezao uviedol, že počas veľkolepého karnevalu bude po celom štáte rozmiestnených celkovo vyše 17-tisíc príslušníkov bezpečnostných síl. Je medzi nimi aj 2000 agentov, ktorí boli mimo služby, ale na túto príležitosť ich povolali. Vlani nasadilo Rio počas karnevalu 12-tisíc policajtov.

 

Guvernér Pezao takisto prisľúbil, že vyplatí policajtom meškajúce mzdy v celkovej sume vyše 20 miliónov dolárov a znovu zavedie program príplatkov, ktoré znížil v dôsledku finančnej krízy v štáte.

 

Štátny minister pre bezpečnosť Roberto Sa vyhlásil, že polícia čelí ťažkej situácii spôsobenej bojom miestnych gangov, ktorá sa už podobá vojne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies