Rio: Španieli zverejnili nomináciu basketbalistov na OH, sedem je z NBA

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 13:21 • 2 min
Rio: Španieli zverejnili nomináciu basketbalistov na OH, sedem je z NBA

MADRID - V konečnej nominácii basketbalistov Španielska na augustové olympijské hry do Ria de Janeiro sú z hráčov aktuálne patriacim klubom severoamerickej NBA Pau Gasol (San Antonio), Ricky Rubio (Minnesota), José Manuel Calderón (Los Angeles Lakers), Nikola Mirotič (Chicago), Álex Abrines (Oklahoma City), Sergio Rodríguez (Philadelphia) a Willy Hernangómez (New York).

slovakia

left justify in out

Zvyšnú dvanástku kádra talianskeho trénera Sergia Scariola dotvárajú Rudy Fernández, Sergio Llull, Felipe Reyes (všetci Real Madrid) a Juan Carlos Navarro s Víctorom Claverom (obaja FC Barcelona Lassa). V Brazílii im nepomôže elitný pivot Marc Gasol z Memphisu, ktorý sa stále zotavuje po operácii zranenej nohy. Informoval oficiálny web národnej federácie.

 

Španielom zavesili na krk strieborné medaily v Londýne 2012 aj Pekingu 2008, v oboch finále boli nad ich sily favorizovaní reprezentanti USA. Súpermi Španielska v základnej B-skupine na OH 2016 budú Argentína, Brazília, Litva, Chorvátsko a Nigéria, do štvrťfinále sa prebojujú štyri najlepšie tímy z tejto šestice.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona