Rio: Ruská výprava sa pred odchodom na OH rozlúčila s Putinom

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 15:07 • 2 min
Rio: Ruská výprava sa pred odchodom na OH rozlúčila s Putinom

MOSKVA - Ruská výprava aj s niektorými atlétmi v utorok absolvovala v Moskve oficiálnu rozlúčku pred odletom na Hry XXXI. olympiády do brazílskeho Ria de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Tradičný ceremoniál obsahoval modlitbu v Katedrále svätého Vasilija Blaženého na moskovskom Červenom námestí, kladenie vencov pri hrobe neznámeho vojaka z druhej svetovej vojny a návštevu u prezidenta Vladimira Putina.

 

Medzi športovcami v jednotnom úbore nechýbali ani atléti, ktorí sa nemôžu predstaviť na OH 2016 - žrdkárka Jelena Isinbajevová či prekážkar Sergej Šubenkov. Ako je známe, Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne nevyhovel odvolaniu ruských atlétov, ktorým predtým zakázala olympijský štart Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF).

 

Dôvodom je masívny štátom riadený podvod s dopingom v Ruskej federácii v rôznych športových odvetviach. Počiatky má v roku 2011 a stopy po ňom siahajú ešte aj k vlaňajším plaveckým majstrovstvám sveta.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona