Rio platí účty za OH, na peniaze čaká ešte 700 dodávateľov

NETKY.SK • 28 November 2016, 15:58 • 2 min
Rio platí účty za OH, na peniaze čaká ešte 700 dodávateľov

RIO DE JANEIRO - Už iba dve osoby a 700 dodávateľov čaká na peniaze za olympijské a paralympijské hry v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Brazílski organizátori významne pokročili v splácaní dlhov, vyrovnať ich chcú najneskôr do konca tohto alebo začiatku nasledujúceho kalendárneho roka. Po skončení podujatí evidovali pohľadávky voči 20 000 dodávateľským subjektom. Zostalo z nich 700. Peniaze za odvedené služby nedostali tiež dvaja prekladatelia.

 

Pre insidethegames.biz to uviedol riaditeľ organizačného výboru pre komunikáciu Mario Andrada. Meškanie vraj spôsobil jednak štrajk bánk, ktorý sa skončil 7. októbra, jednak pomalý príliv sľúbených financií od sponzorov.

 

"Splníme si všetky naše záväzky. Do konca roka buď zaplatíme, alebo budeme informovať o presnom termíne úhrady," povedal Andrada a priznal, že organizátori nedostali zaplatené za 11-tisíc vstupeniek. Pravdepodobne to ide na vrub nezrovnalostí pri ich distribúcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies