Rio Ferdinand ukončil reprezentačnú kariéru, Hodgson mu vzdal hold

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:34 • 2 min
Rio Ferdinand ukončil reprezentačnú kariéru, Hodgson mu vzdal hold

LONDÝN - Anglický futbalový obranca Rio Ferdinand ukončil reprezentačnú kariéru. Zadák Manchestru United o svojom rozhodnutí informoval trénera Albiónu Roya Hodgsona.

slovakia

left justify in out

"Po dlhom uvažovaní som sa rozhodol, že je najvyšší čas rozlúčiť sa s reprezentačným dresom a naplno sa sústrediť na pôsobenie v klube. Mám 34 rokov a chcem dať v národnom tíme priestor mladším hráčom," uviedol Ferdinand vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

Ferdinand debutoval za Anglicko v roku 1997 v prípravnom zápase proti Kamerunu v londýnskom Wembley. Na svojom konte má 81 reprezentačných zápasov, v ktorých strelil tri góly. Štartoval na MS 1998, 2002 i 2006. Na šampionáte v JAR v roku 2010 mal byť kapitánom tímu, no hneď na prvom tréningu utrpel zranenie kolenných väzov.

Tréner Hodgson vzdal Ferdinandovi hold. "Rio patril v posledných 15 rokoch k najvýraznejším postavám anglického futbalu. Byť na troch majstrovstvách sveta, streliť na šampionáte gól a viesť národný tím ako kapitán, to sa len tak hocikomu nepodarí. Vážim si, že Rio mi zatelefonoval a informoval ma o svojom rozhodnutí, ktoré určite dozrievalo dlhý čas. V jeho ďalšej futbalovej kariére mu želám len to najlepšie," povedal Hodgson pre agentúru AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies