Rio Ferdinand ukončil aktívnu hráčsku kariéru

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 15:21 • 2 min
Rio Ferdinand ukončil aktívnu hráčsku kariéru

LONDÝN - Kariéru aktívneho futbalistu v sobotu definitívne ukončil 36-ročný anglický obranca Rio Ferdinand.

slovakia

left justify in out

Londýnsky rodák strávil väčšiu časť profesionálnej kariéry v Manchestri United, s ktorým získal šesť anglických titulov, celkové prvenstvo v Lige majstrov 2007/2008 a mnoho ďalších ocenení a trofejí. Odchovanec West Hamu United sa do Manchestru dostal cez Leeds United, v ročníku 2014/2015 hral za Queens Park Rangers. V anglickej reprezentácii absolvoval 81 duelov a dal v nich 3 góly.


Rozhodnutiu o ukončení kariéry Ria Ferdinanda predchádzalo aj májové úmrtie jeho manželky, ktorá prehrala boj s rakovinou.

 

"Počas posledného ročníka 2014/2015 som zistil, že je naozaj čas zavesiť kopačky na klinec a z domu sledovať, ako hrajú futbal ostatní. Po osemnástich rokoch profesionálneho futbalistu mám pocit, že je ten správny čas. Nikdy sa mi ani len nesnívalo, že raz budem hrať za West Ham, budem kapitánom Leedsu či vyhrám Ligu majstrov s Manchestrom United. Nakoniec som si zahral aj v QPR pod vedením môjho prvého trénera Harryho Redknappa. Osemdesiatjeden zápasov v drese Anglicka ma napĺňa hrdosťou. Všetko sú to spomienky, ktoré mi vydržia do konca života," cituje Ferdinandove slová britský The Guardian. 

 

Tridsaťšesťročný rodák sa poďakoval aj ľuďom, ktorý mali najväčší vplyv na jeho kariéru. "Špeciálne by som sa rád poďakoval Chrisovi Ramseymu, Harrymu Redknappovi, Davidovi O´Learymu a Davidovi Moyesovi, ktorí ma viedli v rôznych obdobiach. Taktiež ľuďom mimo ihriska - Jamiemu Moraleemu a ďalším. Chcel by som tiež vzdať hold mojej zosnulej manželke a ostatným členom rodiny, ktorí ma vždy podporovali. Nesmiem zabudnúť ani na všetkých fanúšikov, pretože bez nich by futbal neexistoval," doplnil Rio Ferdinand. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies