Rio Ferdinand: Barcelončanom sa nechce brániť, niektorí do tímu nepatria

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 13:14 • 2 min
Rio Ferdinand: Barcelončanom sa nechce brániť, niektorí do tímu nepatria

LONDÝN - Bývalý anglický futbalový reprezentant Rio Ferdinand podrobil veľkej kritike hráčov FC Barcelona po šokujúcej prehre v utorňajšom prvom zápase štvrťfinále na ihrisku Juventusu Turín (0:3). Podľa niekdajšej hviezdy Manchestru United sa futbalistom Barcelony nechce brániť a polovica z nich si nezaslúži nosiť dres tohto klubu.

slovakia

left justify in out

"Určite potrebujú nových hráčov," vyhlásil Ferdinand pre BT Sport a dodal: "V barcelonskom tíme je príliš veľa jednotlivcov, ktorí by pred troma rokmi boli bez šance dostať sa doň. Piati-šiesti, ktorí v utorok hrali, by ani nemali nosiť dres FCB, pretože nasadením a kvalitou nedosahujú potrebnú úroveň. Sú to hráči, ktorí by mali podporovať útočné trio, ale nedokážu im dostatočne rýchlo prihrať loptu."

 

Tridsaťosemročný rodák z Londýna sa tiež domnieva, že Barcelona dlhodobo zaostáva v obranných činnostiach. "Z pohľadu defenzívy nevyzerajú, že by bol medzi nimi hráč, ktorému sa chce brániť. A kolektívne to už nerobia vôbec. Tento tím nenapáda, ako tomu bolo v časoch Pepa Guardiolu. Títo chlapi vyzerajú, že nemajú žiadny nápad ani túžbu po pressingu. Preto v ostatných dvoch dueloch LM mimo svojho štadióna inkasovali sedem gólov," myslí si kedysi uznávaný stopér.

 

Katalánci už raz v tejto edícií LM boli na pokraji vypadnutia. To keď v osemfinále prehrali v prvom súboji na trávniku Paríža St. Germain 0:4. V odvete však zvíťazili 6:1 a postúpili. Ferdinand neverí, že "Blaugranas" podobný zázrak zopakujú znova.

 

"Minule to dokázali, ale myslím si, že túto kartu si už vyčerpali. Nemyslím si, že budú mať ďalšiu šancu. Rozdiel medzi Juventusom a PSG je v skúsenostiach. Turínčania majú skúsené, dobre trénované a správne poukladané mužstvo," povedal Rio Ferdinand.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona