Rio de Janeiro dlhuje ATP tri milióny dolárov

NETKY.SK • 25 Február 2014, 15:52 • 2 min
Rio de Janeiro dlhuje ATP tri milióny dolárov

RIO DE JANEIRO - "Ak mám byť úprimný, zostala pachuť," povedal šéf Asociácie tenisových profesionálov Chris Kermode.

slovakia

left justify in out

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) čaká na 3 milióny dolárov od vlády brazílskeho štátu Rio de Janeiro a nepredpokladá, že jej pribudnú na účte. Povedal to šéf exekutívy a výkonný prezident ATP Chris Kermode. Dodal, že zainteresované strany sa dohodli na zrušení kontraktu, ktorý umožňoval Riu propagovať v rámci podujatí hlavného tenisového okruhu mužov olympijské hry 2016.

"Ak mám byť úprimný, zostala pachuť. Mali sme zmluvu so spoločnosťou Rio Tourism. Už neplatí a, žiaľ, nedostali sme financie. Ani si nemyslím, že sa to stane," vyhlásil Kermode. 

 

Ide o ďalší kamienok do temnej lokálnej mozaiky. Vlani pre nedostatok prostriedkov zrušili naplánovanú na futbal zameranú konferenciu Soccerex. V januári vyvstala potreba presunúť inam slávnostné vyhlásenie Laureus World Sports Awards, napokon sa 26. marca uskutoční v malajzijskom Kuala Lumpure. 

 

Brazília podľa odhadov investuje 14 miliárd USD do tohtoročných MS vo futbale a porovnateľnú sumu vydá v súvislosti s OH 2016 práve v Riu. Predstavitelia federácie aj miestnych vlád však čelia kritike obyvateľov, že peniaze dávajú na takéto projekty namiesto uspokojovania základných potrieb v krajine s naširoko roztvorenými "sociálnymi nožnicami". 

 

Kermode skonštatoval, že ATP sa niekoľko mesiacov márne usilovala stretnúť s guvernérom Ria Sérgiom Cabralom Filhom, ktorého fotografia aj s privítaním svietila v sprievodnom bulletine minulotýždňového turnaja ATP World Tour 500. Medzi mužmi triumfoval španielsky líder svetového rebríčka Rafael Nadal, v ženskej sekcii Japonka Kurumi Narová. Išlo o inauguračnú edíciu. Rio Open zorganizovala firma IMX, vlani kúpila práva od usporiadateľov podujatia v americkom Memphise. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies