Rio de Janeiro bude pre Contadora asi posledná akcia, chce ukončiť kariéru

NETKY.SK • 25 September 2015, 14:11 • 2 min
Rio de Janeiro bude pre Contadora asi posledná akcia, chce ukončiť kariéru

BRATISLAVA - Alberto Contador to s ukončením úspešnej cyklistickej kariéry na budúci rok zrejme myslí vážne. Labuťou piesňou španielskeho "El Pistolera" by mali byť najslávnejšie preteky na svete Tour de France a olympijské hry v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný kolega Slováka Petra Sagana v tíme Tinkoff-Saxo sa už viackrát vyjadril o konci aktívnej činnosti a zdá sa, že názor nezmenil. "Mám v hlave myšlienku ukončiť kariéru v závere nasledujúcej sezóny. Hlavným cieľom bude triumf na Tour de France. Olympijská trať v Riu je veľmi ťažká, ak všetko pôjde podľa plánov, rád by som bol súčasťou španielskej reprezentácie pod piatimi kruhmi," cituje Contadora server Velonews.


Rodák z Pinta sa tento rok pokúsil o double Giro - Tour, čo sa naposledy podarilo Talianovi Marcovi Pantanimu v roku 1998. Na Gire síce nemal konkurenciu, ale na francúzskych cestách obsadil až piate miesto. Contador nie je súčasťou španielskeho tímu na aktuálnych majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike a zrejme sa zaradí medzi hviezdnych jazdcov bez zisku dúhového dresu. Na svetovom šampionáte sa dosiaľ predstavil trikrát. V roku 2008 v talianskom Varese nedokončil, to isté sa stalo o päť rokov neskôr vo Florencii. Jediný zápis do výsledkovej listiny zaznamenal v roku 2012 v holandskom Valkenburgu, v časovke jednotlivcov obsadil 9. miesto a v pretekoch s hromadným štartom bol 37.


Contador je skutočným velikánom svetovej cyklistiky. Na konte má triumfy na všetkých troch Grand Tour, dvakrát ovládol Tour de France (2007, 2009), rovnako dva razy sa radoval na Giro d'Italia (2008, 2015) a trikrát uspel na Vuelte (2008, 2012, 2014). Okrem iného vyhral aj etapové preteky Paríž - Nice (2007, 2010), Tirreno - Adriatico (2014), Okolo Baskicka či Miláno - Turín. Je aj národným šampiónom v invididuálnej časovke z roku 2009.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona