Rio bude bezpečné, nepochybuje Bach

NETKY.SK • 25 Február 2015, 12:27 • 2 min
Rio bude bezpečné, nepochybuje Bach

RIO DE JANEIRO - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach sa nestotožňuje so všeobecnými obavami o bezpečnosť počas olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Svoje presvedčenie vyjadril na návšteve v hlavnom meste hostiteľskej krajiny v Brasílii, kde sa stretol s prezidentkou Dilmou Rousseffovou. V týchto dňoch je v Riu de Janeiro na inšpekcii koordinačná komisia MOV.


"Bezvýhradne veríme, že tieto hry budú bezpečné a že ľudia z celého sveta budú v Brazílii srdečne vítaní. Nemáme o tom žiadne pochybnosti," povedal nemecký líder hnutia. Jeho presvedčením neotriasla ani správa, že počas uplynulého víkendu v dejisku OH 2016 a v jeho okolí zabili piatich policajtov. Mesto má mimoriadne zlú povesť, dlhodobo sa vyznačuje vysokou kriminalitou. Vlani sa počas futbalových majstrovstiev sveta staral o bezpečnosť kontingent 150-tisíc vojakov a policajtov, čo však súviselo aj s očakávaním protestov namierených proti vláde a samotnému podujatiu.


Bach pozval Rousseffovú na slávnostné zapálenie ohňa pre historicky prvé olympijské hry na juhoamerickom kontinente, ktoré sa tradične uskutoční v starogréckej Olympii. Ponúkol je tiež účasť v štafete s pochodňou. "Verím, že ju budem môcť privítať na tomto historickom momente. Možno ju uvidíme aj s pochodňou v ruke," povedal Bach a na otázku, či Rousseffová pozvánku prijala, odvetil: "Môžem povedať, že som optimista."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona