Rio 2016 je pre Phelpsa otázka za milión dolárov

NETKY.SK • 5 December 2013, 11:28 • 2 min
Rio 2016 je pre Phelpsa otázka za milión dolárov

SAO PAULO - Najúspešnejší olympionik histórie Michael Phelps navštívil Brazíliu, aby natočil reklamu spoločne s futbalovou legendou Pelém.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti sa 18-násobný zlatý medailista z olympijských bazénov nevyhol otázke, či nezvažuje súťažný návrat. Olympijské hry v Riu de Janeiro sa uskutočnia v roku 2016 a Phelps má momentálne stále len 28 rokov.

"Netuším, čo bude o tri roky. Vlastne ani neviem, čo bude zajtra. Je to otázka za milión dolárov," zasmial sa Phelps. Fenomenálny plavec sa rozlúčil s kariérou po zisku štyroch zlatých medailí vlani na OH v Londýne. Medzitým však začal trénovať vo svojom bývalom klube v Baltimore a jeho krajan a veľký rival Ryan Lochte sa nechal počuť, že si vie predstaviť ešte jeden veľký súboj s Phelpsom - na OH v Riu. "Stokrát som už vravel, že keď sa budem cítiť na návrat, zvážim to. Nikdy som však nepovedal, že sa vrátim," povedal Phelps. Američan pred ôsmimi mesiacmi navštívil Rio de Janeiro, kde odovzdával svoje skúsenosti deťom. Teraz bol zase v Sao Paule, kde sa stretol s Pelém aj ďalšími deťmi. 

"Spolu s Pelém sme sa snažili deťom vysvetliť, že šport je veľmi dôležitý pre ich život. Byť zdravý a aktívny je ten správny životný štýl. Tento odkaz sa snažíme odovzdávať aj malým adeptom plávania," dodal Phelps. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies