Rinne je pyšný na rekord

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 13:26 • 2 min
Rinne je pyšný na rekord

OSTRAVA - Fínsky hokejový brankár Pekka Rinne, ktorý prekonal novodobý rekord Jána Lašáka v počte minút bez inkasovaného gólu na majstrovstvách sveta, je pyšný na svoj úspech. Séria jednotky Suomi sa skončila v čase 237 minút a 5 sekúnd.

slovakia

left justify in out

 Ukončil ju v pondelok Bielorus Jevgenij Kovyršin. Lašák neinkasoval 206:26 min.

 

"Som pyšný na ten rekord. Za toto číslo sa musím poďakovať hlavne mojim spoluhráčom, ktorí predo mnou odvádzajú skutočne dobrú prácu. Bez nich by zo mňa nebol rekordman," uviedol v rozhovore pre iDnes.cz Rinne, ktorého séria sa začala ešte v zápase s USA. Pred Kovyršinom ho naposledy prekonal ešte v prvom vystúpení na šampionáte Američan Nick Bonino. Odvtedy bol Rinne nepriestrelný, aj keď Fíni ešte raz inkasovali v zápase s USA. Hendricks však skóroval vtedy do prázdnej bránky, čo neovplyvnilo štatistiky fínskeho gólmana. Rinne neinkasoval v súbojoch s Dánskom, Nórskom a Slovinskom a časti duelu s Bieloruskom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona