Ringo Starr odsúdil spájanie názvu The Beatles s džihádistami

NETKY.SK • 6 September 2014, 06:26 • 2 min
Ringo Starr odsúdil spájanie názvu The Beatles s džihádistami

LONDÝN - Britský hudobník Ringo Starr verejne odsúdil spájanie názvu jeho bývalej skupiny The Beatles s džihádistickými militantmi z organizácie Islamský štát (IS). Ide o troch Britov s prominentným postavením v rámci IS, ktorí sa sami označujú názvom tohto kultového hudobného telesa z Liverpoolu.

slovakia

left justify in out

Extrémisti si za svoje osobné prezývky zvolili mená po členoch skupiny The Beatles: Jihadi John - po Johnovi Lennonovi, Paul (McCartney) a Ringo (Starr). Prvý menovaný je hlavným podozrivým z brutálnej vraždy dvoch amerických novinárov Jamesa Foleyho a Stevena Sotloffa, ktorým vlastnoručne odrezal hlavu.
      

Starr pre denník London Evening Standard povedal, že ho trápi nemohúcnosť zabrániť takémuto zneužívaniu jeho mena a identity jeho bývalých kolegov z kapely. "To, čo (militanti) robia, je proti všetkému, za čo The Beatles kedysi bojovali. My štyria sme sa úplne zasadzovali za mier a lásku," uviedol 74-ročný hudobník. Predpokladá sa, že v radoch IS pôsobí približne 500 Britov. Fundamentalisti sa vyhrážajú zabitím aj tretieho západniara, britského humanitárneho pracovníka Davida Hainesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies