Rímsky nájazd na Neapol, Hamšík rozdával dresy legendám

NETKY.SK • 15 Október 2016, 19:19 • 2 min
Rímsky nájazd na Neapol, Hamšík rozdával dresy legendám

NEAPOL - Futbalisti úradujúceho talianskeho vicemajstra SSC Neapol podľahli v sobotňajšom stretnutí 8. kola tamojšej najvyššej súťaže Serie A hráčom AS Rím 1:3.

slovakia

left justify in out

Hostí z "večného mesta" nasmeroval za trojbodovým ziskom dvomi gólmi v 43. a 54. min bosniansky kanonier Edin Džeko. Stopér domácich Kalidou Koulibaly síce v 58. min vykresal iskierku nádeje, no tá definitívne zhasla štyri minúty pred koncom po zásahu rýchlonohého Egypťana Mohameda Salaha.


"Partenopei" zaznamenali druhú prehru v rade, v uplynulom kole ešte pred reprezentačnou prestávkou prehrali na pôde Atalanty Bergamo 0:1. Rimania sa vďaka víťazstvu posunuli na druhú priečku ligovej tabuľky práve pred tím spod Vezuvu. Slovenský kapitán Neapola Marek Hamšík hral do 81. min, následne ho vystriedal Poliak Piotr Zieliňski.


Tréner Neapolčanov Maurizio Sarri po stretnutí cítil, že jeho zverenci podali solídny výkon, no doplatili na smrtiace kontry Rimanov. "Po dobrom prvom polčase sme tesne pred prestávkou urobili chybu a ocitli sme sa v pozícii, že sme museli naháňať výsledok. Rimania sú nebezpečné mužstvo, zvlášť keď majú dostatok voľného priestoru. Mohli sme vyrovnať na 2:2, ale po rýchlom protiútoku sme na konci znova inkasovali," vyhlásil Sarri pre Mediaset Premium, citoval ho aj portál football-italia.net. "Bol to vyrovnaný zápas, Neapol podal slušný výkon. Niektoré situácie sme mohli vyriešiť lepšie, iné sa zas obrátili proti nám, ale musíme to prijať. Myslím si, že sme mali vyťažiť viac," dodal 57-ročný Neapolčan. "Viackrát sme sa mohli ujať vedenia. Mali sme dobrý prvý polčas, no chvíľku pred jeho koncom nás súper potrestal za našu chybu. Možno sme mali byť rozhodnejší pred bránkou protivníka, nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať. Nesmieme však hľadať výhovorky, v stredu nás čaká zápas Ligy majstrov," doplnil útočník domácich Lorenzo Insigne.


Edin Džeko sa dvojgólovým zápisom priebežne vyšvihol na čelo poradia najlepších strelcov Serie A. "Myslím si, že sme hrali oveľa lepšie ako v predošlých vystúpeniach, zaslúžene sme vyhrali. Hrali sme bez Kevina Strootmana, ale aj bez neho sme ukázali silný charakter. Prísť do Neapola a zvíťaziť 3:1 nie je ľahké, no my sme to dokázali. Toto je mimoriadne dôležité víťazstvo pre AS Rím. V tejto ligovej sezóne som strelil prvé dva góly mimo nášho štadióna. Dúfam, že sa to bude naďalej zlepšovať," povedal pre Sky Sport Italia 30-ročný rodák zo Sarajeva. "Džeko je skvelý hráč, v tomto ročníku sa mu darí. Pre nás je veľmi dôležitý, na tréningoch neustále zdokonaľujeme našu spoluprácu," nadviazal Mohamed Salah.


Ešte pred stretnutím sa na štadióne San Paolo uskutočnila milá slávnosť. Slovenský kapitán SSC Marek Hamšík venoval špeciálne dresy dvom klubovým legendám - Holanďanovi Ruudovi Krolovi a niekdajšiemu talianskemu reprezentantovi Gianfrancovi Zolovi.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies