Rímska univerzita vyšetruje prednášku kapitána stroskotanej Costy Concordie

NETKY.SK • 7 August 2014, 08:49 • 2 min
Rímska univerzita vyšetruje prednášku kapitána stroskotanej Costy Concordie

RÍM - Vedenie rímskej univerzity La Sapienza v stredu oznámilo začatie disciplinárneho konania voči jednému zo svojich profesorov ktorý pozval súdeného kapitána stroskotanej výletnej lode Costa Concordia Francesca Schettina, aby prednášal o postupoch v krízových situáciách.

slovakia

left justify in out

Podľa rektora Luigiho Fratiho je Schettinovo júlové vystúpenie vo svetle udalostí na lodi "neprijateľné a poburujúce". Univerzita vo svojom vyhlásení okrem iného poukázala na Schettinovo zmiznutie z paluby potápajúceho sa plavidla v čase jeho evakuácie a argumenty profesora Vincenza Mastronardiho označila za "trápne".

 

Schettinovu prednášku odsúdila aj toskánska prokuratúra, ktorá kapitána žaluje, a zároveň vyjadrila pobúrenie z medializovaných správ o udelení diplomu obžalovanému. Ten sa však prostredníctvom svojho právnika bráni slovami, že ho pozvali ako odborníka na základe vedomostí a profesionalizmu nadobudnutého "počas mnohých rokov služby". Aktuálne však pred súdom v Toskánsku čelí obvineniam z viacnásobného neúmyselného zabitia a opustenia plavidla pred ukončením evakuácie. Stroskotanie Costy Concordie z januára 2012 neďaleko ostrova Giglio totiž neprežilo 32 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona