Rímom otriasli silné výbuchy, polícia pripustila, že mohlo ísť o listovú bombu

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 11:06 • 2 min
Rímom otriasli silné výbuchy, polícia pripustila, že mohlo ísť o listovú bombu

RÍM - V blízkosti budovy pošty v centre Ríma nastal dnes výbuch, pri ktorom bolo poškodené auto.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných informácií k zraneniu ľudí nedošlo, uviedla talianska tlačová agentúra ANSA. Talianske úrady podľa agentúry v súvislosti s vyšetrovaním príčin výbuchu nevylučujú žiadnu hypotézu, vrátane nastraženia balíkovej alebo listovej bomby.

 

K výbuchu došlo pri bočnom vchode do budovy pošty. Miesto explózie sa nachádza neďaleko stanice metra Piramide. Taliansko od 10. mája dočasne obnovilo kontroly na hraniciach so všetkými susednými krajinami. Stalo sa tak v súvislosti s rokovaním ministrov hospodárstva krajín G7, ktoré sa uskutoční 11.-13. mája v Bari, ako aj so summitom krajín G7.

 

Ten sa uskutoční v sicílskej Taormine 26. a 27. mája. Dočasne obnovené kontroly na talianskych hraniciach potrvajú do 30. mája. Znovuzavedenie kontrol sa týka cestovných dokumentov osôb vstupujúcich na talianske územie, a to v miere ako pred nadobudnutím platnosti Schengenskej zmluvy. Pasažieri cestujúci lietadlami musia rátať s včasnejším príchodom na letiská.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona