Rimavskosobotská nemocnica preinvestuje v pavilóne B sedem miliónov eur

NETKY.SK • 24 Október 2016, 18:10 • 2 min
Rimavskosobotská nemocnica preinvestuje v pavilóne B sedem miliónov eur

RIMAVSKÁ SOBOTA – Viac ako 12.000 pacientov ošetrili zamestnanci rimavskosobotskej Všeobecnej nemocnice Svet zdravia (SZ) počas minulého roka. Na ostatnom októbrovom zasadnutí mestských poslancov o tom v rámci informatívnej správy o zabezpečení zdravotnej starostlivosti v nemocnici informoval jej riaditeľ Ivan Mokrý.

slovakia

left justify in out

„Zrealizovali sme približne 3000 operačných výkonov a sme najväčšou pôrodnicou v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), čo sa týka počtu pôrodov. V minulom roku sa u nás narodilo 1199 bábätiek, tento rok bude ešte lepší,“ konkretizoval Mokrý, podľa ktorého už pred dvoma týždňami presiahli tisícku pôrodov.

 

Ako ďalej spomenul, v minulom období sa im podarilo vyasfaltovať komunikácie v areáli nemocnice za sumu približne 125.000 eur. „Zušľachtili sme týmto spôsobom asi 4000 štvorcových metrov plochy a vzniklo 25 nových parkovacích miest,“ povedal riaditeľ. V nemocnici však podľa jeho slov vznikli i nové nadštandardné izby, posledná pribudla len pred niekoľkými dňami.

 

Za dôležitý krok považuje tiež schválenie odpredaja takzvaného pavilónu B, ktorý SZ po odsúhlasení krajskými poslancami a predsedom BBSK kupuje od samosprávneho kraja. Táto nemocničná budova bola projektovaná ešte v 80. rokoch minulého storočia, nikdy však nebola dokončená a využívaná. „Po viacnásobných rokovaniach sme konečne dospeli k výsledku a v súčasnosti sa už pracuje na kúpno-predajnej zmluve,“ avizoval Mokrý, podľa ktorého v budove plánujú preinvestovať minimálne sedem miliónov eur.

 

V rozprave sa viacerí poslanci zhodli na pozitívnych zmenách v nemocnici od času, kedy ju prevzal SZ. „Skultúrnilo sa prostredie, vylepšili sa podmienky na jednotlivých oddeleniach a vidieť výsledky práce vedenia,“ poznamenal poslanec Štefan Baláž, podľa ktorého odpredaj pavilónu B prispeje k ďalšiemu zvýšeniu úrovne zdravotnej starostlivosti. „Nemocnica je krajšia a čistejšia. Zdá sa, že ide dobrým smerom a Rimavskosoboťania si po dlhých rokoch zaslúžia, aby mali dobrú nemocnicu,“ dodal poslanec Ivan Hazucha.

 

Rimavskosobotská nemocnica má v súčasnosti približne 580 zamestnancov a je tak jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese. Z celkového počtu zamestnancov je zhruba 80 lekárov a 230 sestier a pôrodných asistentiek. V administratíve pracuje 15 ľudí, zvyšní zamestnanci tvoria ostatný zdravotný personál a obslužný personál.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona