Rím zvažuje kandidatúru na rok 2024, alternatívou Miláno

NETKY.SK • 9 September 2013, 14:05 • 2 min
Rím zvažuje kandidatúru na rok 2024, alternatívou Miláno

RÍM - Taliansko zvažuje, že sa bude uchádzať o organizovanie olympijských hier 2024 po tom, ako v sobotu pridelili OH 2020 japonskému Tokiu. Vyhlásil to premiér Enrico Letta.

slovakia

left justify in out

"Pracujeme na tom. Môžeme byť vážny uchádzač," povedal taliansky premiér. V roku 2016 sa najvýznamnejšie športové podujatie uskutoční v brazílskom Riu de Janeiro a jednotlivé krajiny berú na zreteľ, že Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nepísane vychádza z tzv. rotačného uspokojovania jednotlivých kontinentov. Na rad by teda v predmetnom roku znova mala prísť Európa - prvý raz od Londýna 2012.

Rím rezignoval na pôvodnú kandidatúru v súvislosti s rokom 2020 aj pod vplyvom ekonomických problémov a škrtov v rozpočte, ktoré vtedy ohlásil kabinet Maria Montiho. Teraz môže byť jeho vyzývateľom zo starého kontinentu Paríž.

"Večné mesto" hostilo OH 1960 a starosta Ignazio Marino vyhlásil, že radnica je pripravená uchádzať sa o reprízu. Do úvahy však na Apeninskom polostrove prichádza aj ekonomicky silnejšie Miláno, ktoré rozvíja svoju infraštruktúru pred výstavou Expo 2015. S myšlienkou na ašpirantúru na rok 2024 sa pohráva aj viacero miest v USA. Prezident národného olympijského výboru JAR Sam Ramsany zase prezradil, že okruh možno rozšíri Durban.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies