Rím sa obáva útoku, žiada stovky policajtov a vojakov

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:08 • 2 min
Rím sa obáva útoku, žiada stovky policajtov a vojakov

RÍM - Starosta talianskej metropoly Rím Ignazio Marino v utorok potvrdil, že požiadal vládu o výrazné posilnenie bezpečnosti v meste pre obavy z možného teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Marino podľa svojich slov požiadal o 500 policajtov a desiatky vojakov, ktorých chce rozmiestniť po rôznych častiach turistami hojne navštevovaného mesta. Rímsky starosta v tejto súvislosti vyjadril vieru, že ministerstvá obrany a vnútra zareagujú na jeho požiadavku pohotovo. Odvolávajúc sa na aktuálne informácii však podľa neho nie je síce hrozba útoku "urgentná", no ostražitosť zostáva na vysokom stupni. Jej súčasťou by už čoskoro malo byť aj posilnenie bezpečnosti v metre, v ktorého priestoroch sa očakáva rozmiestnenie desiatok vojakov.

 

Pred útokom na Rím a pápeža minulý týždeň varoval aj taliansky minister vnútra Angelino Alfano. Ten poukázal na to, že Rím je historicky kolískou západnej civilizácie, Vatikán jeho súčasťou a domovom pápeža ako hlavy katolíckej cirkvi, čo z neho robí symbolický terč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies