Riis má od Sagana veľké očakávania

NETKY.SK • 21 November 2014, 15:47 • 2 min
Riis má od Sagana veľké očakávania

KODAŇ - - Manažér tímu Tinkoff-Saxo Bjarne Riis má veľké očakávania od slovenského cyklistu Petra Sagana, ktorý bude od budúcej sezóny jazdiť za rusko-dánske zoskupenie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Žilinčan v tejto sezóne síce tretíkrát po sebe získal zelený dres na Tour de France, ale jeho ambíciou bolo vybojovať aj viac víťazstiev. V poslednom roku v Cannondale ich získal sedem, z nich tri na podujatiach WorldTour.

 

Riis vidí v slovenskom cyklistovi najmä pre klasiky veľký potenciál, ktorý ukázal v roku 2014 aj triumfom na E3 Prijs Vlaandaren-Harelbeke, druhým miestom na Strade Bianche, pódiom na Gent - Wevelgem či šiestou priečkou na Paríž - Roubaix. "Musíme vyhrať niektorú klasiku. Peter Sagan má šancu na každej z nich a osobne budem sklamaný, ak sa mu to nepodarí," uviedol v rozhovore pre dánsky web BT.dk Bjarne Riis, ktorý má pripravenú výzvu aj pre ďalšieho lídra Tinkoff-Saxo. Alberto Contador sa pokúsi na budúci rok o prvenstvá na Giro d´Italia i Tour de France. 

 

"Alberto potrebuje motiváciu. Samozrejme, že je to riskantné, ale páči sa mi táto myšlienka. Po Gire si môže oddýchnuť pred Tour. Ak by som tomu neveril, zavrhol by som tento plán," dodal pre BT.dk Riis. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies