Rihanna vyrovnala v UK Charte rekord Presleyho a The Beatles

NETKY.SK • 4 November 2013, 11:39 • 2 min
Rihanna vyrovnala v UK Charte rekord Presleyho a The Beatles

LOS ANGELES - Barbadoská speváčka Rihanna sa stala tretím interpretom a vôbec prvou interpretkou, ktorej sa podarilo sedem rokov po sebe dostať sa na vrchol britského singlového rebríčka aspoň s jednou skladbou. Pred ňou to dokázali iba spevák Elvis Presley a skupina The Beatles.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná speváčka mala v rokoch 2007 až 2013 na vrchole UK Chartu už osem piesní, keďže v roku 2010 dobyla tento rebríček dvakrát. Vyrovnať rekord Presleyho a The Beatles sa jej podarilo vďaka Eminemovej skladbe The Monster, v ktorej hosťuje. Pre Eminema je to rovnako ôsme prvenstvo v singlovom UK Charte, predtým však naposledy tento rebríček dobyl ešte v roku 2006 ako hosť v Akonovej skladbe Smack That. 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa z rodného Barbadosu do USA presťahovala ako 16-ročná. Jej cieľom bolo rozbehnúť hudobnú kariéru. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až so siedmym albumom Unapologetic, ktorý vyšiel vlani. K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella, Don't Stop The Music, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name?, S&M, We Found Love, Where Have You Been či Diamonds. Je držiteľkou šiestich cien Grammy, piatich American Music Awards, dvoch Brit Awards, 22 Billboard Music Awards a desiatok ďalších ocenení. Rihanna sa už stihla objaviť aj na striebornom plátne, keď si zahrala vo filme Bojová loď (2012). Na jar predstavila aj svoju prvú módnu kolekciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona