Rihanna predstaví skladbu FourFiveSeconds na udeľovaní Grammy

NETKY.SK • 4 Február 2015, 12:42 • 2 min
Rihanna predstaví skladbu FourFiveSeconds na udeľovaní Grammy

USA - Barbadoská speváčka Rihanna vystúpi na 57. ročníku udeľovania cien Grammy, kde predstaví svoj nový singel FourFiveSeconds.

slovakia

left justify in out

Ten nahrala s americkým rapperom Kanyem Westom a anglickým hudobníkom Paulom McCartneym, ktorí sa k nej pripoja na pódiu 8. februára v losangeleskom Staples Center.

 

Spomínaná skladba je prvým singlom zo speváčkinej pripravovanej ôsmej štúdiovky, ktorej názov ani termín vydania však zatiaľ nie je známy. Okrem spomínanej trojice interpretov sa na nej podieľali aj Ty Dolla Sign, David Longstreth z kapely Dirty Projectors, Mike Dean, Dallas Austin, Kirby Lauryen, Elon Rutberg a Noah Goldstein. Ku skladbe vznikol už aj videoklip, ktorý režírovali Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin, pričom 26-ročná Rihanna ho zverejnila v utorok. 

 

 

Tohtoročnému zoznamu kandidátov na ceny Grammy americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied vládnu Sam Smith, Beyoncé a Pharrell Williams, ktorí majú zhodne po šesť nominácií, vrátane kategórie Album roka. Williams je však nominovaný aj ako producent za spoluprácu na albumoch Eda Sheerana a Beyoncé. Na ceremoniáli vystúpia aj Madonna, Katy Perry, Sia, Usher, Sam Smith, Pharrell Williams, AC/DC, Ariana Grande, Ed Sheeran, Eric Church, Miranda Lambert, Adam Levine s Gwen Stefani, Lady Gaga s Tonym Bennettom, Common s Johnom Legendom, Juanes, Tom Jones s Jessie J a Hozier s Annie Lennox. Moderátorom podujatia bude štvrtý rok po sebe rapper a herec LL Cool J. 

 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa z rodného Barbadosu do USA presťahovala ako 16-ročná. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella, Don't Stop The Music, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name?, S&M, We Found Love, Where Have You Been, či Diamonds. Je držiteľkou siedmich cien Grammy, ôsmich American Music Awards, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila vo filmoch Bojová loď (2012) a To je koniec! (2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies