Rihanna opúšťa vydavateľstvo Def Jam

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 14:13 • 2 min
Rihanna opúšťa vydavateľstvo Def Jam

USA - Barbadoská speváčka Rihanna údajne podpísala zmluvu s vydavateľstvom Roc Nation, ktorému šéfuje rapper Jay Z. Informáciu priniesla relácia MTV News.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná interpretka už totiž splnila všetky podmienky zmluvy s labelom Def Jam, do ktorého ju v roku 2005 priviedol vtedajší šéf Jay Z. Ten však vydavateľstvo v roku 2008 opustil a v spolupráci so spoločnosťou Live Nation založil label Roc Nation, ktorý zastupuje interpretov ako Rita Ora, Jay Electronica a J. Cole. Obe zúčastnené strany sa k veci zatiaľ nevyjadrili.

 

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa z rodného Barbadosu do USA presťahovala ako 16-ročná s cieľom rozbehnúť hudobnú kariéru. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími šiestimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). K jej najväčším hitom patria skladby ako SOS, Umbrella, Don't Stop The Music, Disturbia, Rude Boy, Only Girl (In The World), What's My Name?, S&M, We Found Love, Where Have You Been, či Diamonds. Je držiteľkou siedmich cien Grammy, ôsmich American Music Awards, dvoch Brit Awards a desiatok ďalších ocenení. Účinkovala vo filmoch Bojová loď (2012) a To je koniec! (2013). 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.music-news.com a archívu agentúry SITA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona