Říha: To čo sme predviedli bolo trestuhodné

NETKY.SK • 27 December 2016, 07:55 • 2 min
Říha: To čo sme predviedli bolo trestuhodné

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v pondelkovom domácom zápase proti Spartaku Moskva viedli už 4:0, ale napokon získali dva body za triumf 5:4 po samostatných nájazdoch. Pre "belasých" to bol štvrtý domáci duel za sebou, Bratislavčania z nich vyťažili tri víťazstvá. Na svojom konte majú aktuálne štyri triumfy z ostatných šiestich zápasov.

slovakia

left justify in out

Zverencom trénera Miloša Říhu vyšla najmä druhá tretina, v ktorej od 22. do 31. minúty strelili štyri góly. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal Tomáš Surový, po jednom presnom zásahu pridali Jeff Taffe a v presilovke Tomáš Kundrátek. Zásah českého beka, ktorý v pondelok oslavuje 27. narodeniny, bol pre Slovan jubilejný stý v aktuálnej sezóne KHL. V tretej časti Spartak previedol drvivý tlak a podarilo sa mu zmazať náskok štyroch gólov - Brusta postupne prekonali Vasiliev, Dyblenko, Stoa a Voronin. V predlžení gól nepadol, v samostatných nájazdoch druhý bod pre domácich zariadil Žiga Jeglič.

 

Slovan má po 44 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 54 bodov (skóre 102:131) a na postupové priečky do play-off má aktuálne odstup 12 bodov. Najbližšie sa "belasí" predstavia v utorok 3. januára 2017 o 19.00 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Amuru Chabarovsk.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok:


HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva 5:4 po sam. nájazdoch (0:0, 4:0, 0:4 - 0:0, 1:0)
Góly: 22. T. Surový, 28. Taffe (Cheechoo), 30. Kundrátek (Taffe, Cheechoo), 31. T. Surový (A. Šťastný, Musatov), rozhodujúci sam. nájazd Jeglič - 42. Vasiliev (Mirnov), 47. Dyblenko (Radil, Stapleton), 50. Stoa (Radil), 57. Voronin (Sergej Šmeľov, Leščenko)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Komarov, Cyplakov - Micheľ, Streľcov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Miloš Říha: "Šťastný nový rok, ale to, čo sme dnes predviedli, bolo neospravedlniteľné a trestuhodné. Tretia tretina, to bola nezodpovednosť a nie nekoncentrovanosť. Takto skúsené mužstvo na taký priebeh musí zareagovať už keby sme dostali jeden gól. Od prevej minúty sme si mysleli, že si ideme iba tak zahrať a to, čo sme tam predvádzali v obrane, bola katastrofa. Pokojne sme ten zápas mohli prehrať 4:6, oni mali ďalšie dve šance. Bola to nezodpovednosť hráčov v obrane a nič viac. Sú to profíci, je to KHL a musia počítať, že sa bude hrať cez sviatky, na to sa nedá vyhovárať. Chcem pochváliť Surového, hral výborne, jednoducho. Pochvalu si vyslúžil aj Barry Brust. U ostatných by som hľadal ťažko."

 

Tomáš Surový, útočník a strelec dvoch gólov Slovana: "Súper začal v tretej tretine hrať, bol efektívny, my sme sa stiahli. Nesmie sa nám to stávať, musíme si na to dať pozor. Ale víťazstvo nás pozitívne naladí do pauzy, ktorá teraz nasleduje a do nového roku."

 

Tomáš Kundrátek, obranca Slovana a strelec jedného gólu: "Po druhej tretine sme sa cítili dobre. Myslím si, že oni určite dostali cez prestávku v šatni pokyny a poriadne sa pripravili na tretiu tretinu. Hrali dobre, my sme sa stiahli a oni dokázali vyrovnať. Myslím si, že dnešný zápas nám len pomôže a už si na to budeme dávať pozor."

 

Alexej Jaruškin, tréner Spartaka: "Dnes to bol taký veselý zápas. Druhú tretinu sme odohrali veľmi zle, spravili sme veľa chýb a dostali sme góly. Potom sme vyrovnali, ale bohužiaľ sme nakoniec prehrali. Zápas bol dnes asi veľmi zaujímavý pre fanúšikov, ale my tréneri sme prišli o veľa rokov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies