Říha sa stal novým trénerom českej reprezentácie

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 12:39 • 2 min
Říha sa stal novým trénerom českej reprezentácie

Praha - Novým trénerom českej hokejovej reprezentácie sa stal Miloš Říha. Niekdajší kouč bratislavského Slovana podpíše so zväzom dvojročnú zmluvu, národný tím tak povedie na šampionátoch na Slovensku a vo Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Do funkcie ho jednomyseľne zvolil výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH). Ten zároveň rozhodol, že generálny manažér českej reprezentácie bude Petr Nedvěd. Informoval o tom portál sport.idnes.cz. Asistentmi by sa mali stať Martin Pešout, Robert Reichel a Jakub Petr.

 

Päťdesiatdeväťročný Říha sa stal nástupcom Josefa Jandača, ktorý zamieril do Magnitogorsku. Predtým post trénera národného tímu údajne odmietli pre vyťaženosť v kluboch Martin Straka z Plzne, Libor Zábranský z Brna a stroskotali aj rokovania zväzu s libereckým Filipom Pešánom.

 

Říha viedol bratislavský Slovan v KHL do októbra minulého roka, keď predčasne skončil po sérii neúspešných výsledkov. Predtým s "belasými" získal aj dva tituly v slovenskej extralige (2002 a 2005). V zbierke úspechov má i striebro s Atlantom Mytišči v ruskej superlige (2011), finále s Pardubicami 2003 a 2007 a bronz z roku 1999.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona