Říha po nevydarenej premiére s Omskom: Čaká nás veľa roboty

NETKY.SK • 23 September 2013, 10:47 • 2 min
Říha po nevydarenej premiére s Omskom: Čaká nás veľa roboty

OMSK - Nevydarenú trénerskú premiéru na striedačke Avangardu Omsk v podobe domácej prehry 2:6 s Jugrou Chanty Mansijsk zaznamenal po svojom návrate do KHL Miloš Říha.

slovakia

left justify in out

"Čaká nás veľmi mnoho roboty," vyjadril sa pre Sport-express český kormidelník. "Súper vyhral zaslúžene. Vedel som, že mužstvo hrá zle, ale že to bude až také zlé... Nepociťoval som žiadnu prácu v šatni, na striedačke, na ľade. Máme pred sebou päť dní. Kto nebude pracovať, nebude v mužstve."

V Omsku pociťujú brankársky problém. "Potrebovali by sme druhého, ale kde ho vziať? Nie je seriózne, aby v takomto mužstve mal pocit zodpovednosti mladý brankár. Potrebujeme dvoch, ale aj troch silných. Zatiaľ som s trénerom brankárov nehovoril. Máme málo času. Musíme všetko zmeniť. Prekvapilo ma, že ľudia nemajú zapálené oči. Takto to nejde," konštatoval Říha. Potešilo ho, že fanúšikovia ho prijali vrelo, ale už nie tak hráči. "Zvyčajne, keď prichádza nový tréner, sa hráči chcú ukázať. No toto som u nich nevidel," zdôraznil Říha.

Tréner, ktorý na Slovensku získal dva majstrovské tituly so Slovanom Bratislava, mužstvo vníma ako jedného človeka. "Nikto teraz mužstvo nepotiahol. Mali sme iba momenty, mužstvo nepracovalo, ako treba, nič sme nedosiahli. Verím ale, že to príde. Budeme pracovať a pracovať musí každý, hoci by to mal byť aj Gretzky. Hráč sa musí hanbiť za svoju chybu. Ak sa hráči naučia pracovať, pôjdu na ľad."

Podľa Říhu, ak sa mladí ukážu v dobrom svetle, tak im bude dôverovať. "No len vtedy, ak budú pracovať. Kvaša bojoval, ale mladí nie. A to som im povedal. Áno, Mozer dal gól, bojoval a on bude hrať." Říha sa s vedením Avangardu dohodol na dvojročnom kontrakte. "A nechcel by som, aby ma po 10 zápasoch odvolali. Dúfam, že s Omskom to bude dlhá cesta," konštatoval český odborník.

O tom, či budú zmeny v trénerskom štábe, Říha ešte netuší, ale ako povedal, jedného špecialistu v ňom by privítal. "V prvom rade sa chcem oboznámiť so všetkými svojimi terajšími kolegami a verím, že mi pomôžu." Jeho prvou úlohou bude mužstvo "zobudiť". "Ak príde odpoveď, tak sa všetko podarí. Áno, je psychológia, ale tá nie je hlavná. Na hráčov nie je osobitný tlak. Musia si len plniť svoje povinnosti a nie sa odvolávať na psychiku. Tomuto mužstvu verím. Preto nechcem na hráčov len nadávať a kritizovať ich. Ale žiaľ v tomto mojom prvom zápase toho veľa neukázali. Budem pracovať tak, aby som sa nehanbil pozrieť fanúšikom do očí, ani sám sebe," uzavrel Říha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona