Riešenie problémov menšín ovplyvňuje kvalitu života nás všetkých

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 21:39 • 2 min
Riešenie problémov menšín ovplyvňuje kvalitu života nás všetkých

BRATISLAVA – Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v utorok po pravidelnom stretnutí so zástupcami menšín žijúcich na Slovensku.

slovakia

left justify in out

„To, či vytvárame podmienky na dôstojný život, ekonomické uplatnenie či kultúrny rozvoj každého človeka predsa nemožno oddeliť od snahy o rovnomerný sociálny rozvoj celého Slovenska,“ zdôraznila s tým, že hovorili o ekologickej katastrofe na rieke Slaná na Gemeri, problémoch s oneskoreným financovaním kultúry menšín či o nejasnostiach v súvislosti s prípravou menšinovej legislatívy.

 

 

Tiež podľa jej slov diskutovali o sociálnom prepade v marginalizovaných komunitách, nízkych plánovaných zdrojoch z eurofondov na programy rozvoja infraštruktúry v znevýhodnených regiónoch či výzvach pri začleňovaní ukrajinských detí utekajúcich pred vojnou v školách. „Som presvedčená, že problémy, o ktorých sme hovorili, treba riešiť a otvorím ich aj pri stretnutiach s členmi vlády a zohľadním ich pri mojich cestách do regiónov,“ podotkla prezidentka na sociálnej sieti.

 

Možno vás zaujme: Koalícia prináša výsledky! SaS sa vracia na koaličné rady



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies