Riešenie parkovacej politiky v Petržalke má navrhnúť gesčná komisia

NETKY.SK • 13 December 2016, 18:41 • 2 min
Riešenie parkovacej politiky v Petržalke má navrhnúť gesčná komisia

BRATISLAVA – Možné návrhy či riešenia na prípadný ďalší postup v súvislosti s mestskou parkovacou politikou v bratislavskej Petržalke by mala priniesť Rada Fondu statickej dopravy. Tá je akousi gesčnou komisiou pre oblasť parkovania. Rozhodli o tom dnes poslanci na rokovaní miestneho zastupiteľstva s tým, že rada by sa mala zároveň rozšíriť o ďalších poslancov.

slovakia

left justify in out

"Aby tam neboli len tí, ktorí sú v nej stabilne, ale aby tam bolo viac poslancov. Pohnúť to celé viac dopredu dokáže iba viac poslancov," priblížil miestny poslanec Jozef Vydra.

 

Členovia rady by sa mali spolu s vicestarostom Michalom Radosom stretnúť v januári a podrobne si preštudovať znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o parkovacej politike v Bratislave, ktoré schválili minulý týždeň mestskí poslanci. "Musíme sa na to dostatočne pripraviť. Úplne posledný návrh, ako sa to celé schválilo, si musíme dostatočne presne prejsť.

Priznám sa, že je toho veľmi strašne veľa, schválilo sa VZN s obrovským množstvom doplnkov. Sadneme si k tomu, pozrieme sa na to, aby sme priniesli také riešenia, ktoré budú pre Petržalku aj keď nie úplne v poriadku, tak aspoň pre ňu prijateľné," priblížil poslanec. O takomto návrhu riešenia informoval starosta Petržalky Vladimír Bajan v pondelok (12.12.), podľa ktorého by sa o možných návrhoch komisie mohli zaoberať miestni poslanci na februárovom zastupiteľstve.

 

Petržalskí poslanci zároveň vyjadrili nesúhlas s návrhom dodatku štatútu hlavného mesta v súvislosti s parkovacou politikou. Podľa mnohých je to intenzívny signál smerom k mestu, že to, čo navrhol pôvodne primátor Ivo Nesrovnal, nebolo celkom kóšer a v poriadku. "S návrhom dodatku štatútu sme nesúhlasili preto, lebo neboli zadefinované mnohé veci a procesy. Ľudia sú zatiaľ dosť zmetení a sami nevedia, čo parkovacia politika vlastne prinesie," myslí si Vydra.

 

Aj podľa petržalskej samosprávy mal byť schválený najprv štatút, v súčasnosti očakáva práve k nemu širšiu diskusiu a zapracovanie pripomienok mestskej časti, ktoré neboli v prvom kole zapracované. Poukazuje tiež na to, že schválené VZN posunulo mnohé veci, ktoré mal riešiť práve štatút, do úplne inej roviny.

 

Nesúhlasné stanovisko k dodatku štatútu hlavného mesta schválili dnes aj ružinovskí poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies