Ridley Scott, tvorca Gladiátora a Votrelca nakrúca novinku Prometheus na Islande

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 11:15 • 2 min
Ridley Scott, tvorca Gladiátora a Votrelca nakrúca novinku Prometheus na Islande

Ridley Scott, tvorca Gladiátora a Votrelca nakrúca novinku Prometheus na Islande - Kultúra Režisér Ridley Scott začal v pondelok na Islande, v okolí nepokojného vulkánu Hekla, s nakrúcaním svojho nového filmu Prometheus. táb rodáka z Britských ostrovov zo

slovakia

left justify in out

img

Režisér Ridley Scott začal v pondelok na Islande, v okolí nepokojného vulkánu Hekla, s nakrúcaním svojho nového filmu Prometheus.
      Štáb rodáka z Britských ostrovov zostane na Islande zrejme 14 dní. Scott v Hollywoode nakrútil snímky ako Votrelec a Blade Runner, Oscarom za scenár a ďalšími piatimi nomináciami na túto cenu ovenčený film Thelma a Louise, či historický veľkofilm Gladiátor, ocenený piatimi soškami Americkej filmovej akadémie.
      O snímke, ktorá pôvodne mala byť akýmsi úvodom k tetralógii o Votrelcovi, avšak Ridley Scott napokon od tohto zámeru upustil, toho priveľmi mnoho na verejnosť nepreniklo.
      Vo filme si zahrajú napríklad Charlize Theron, Michael Fassbender alebo Noomi Rapace, ale aj Idris Elba, Ben Foster a Guy Pearce.
      Iba pred necelým týždňom prišla z Islandu správa, že v prípade Hekly zaznamenali vedci nezvyčajnú podzemnú aktivitu, ktorá môže signalizovať novú erupciu.
      Počas uplynulých desaťročí Hekla, ležiaca na juhu Islandu, dáva o sebe vedieť prakticky pravidelne, približne s desaťročnou periodicitou. Naposledy došlo k výbuchu tohto vulkánu vo februári 2000.
      V apríli 2010 spôsobil výbuch ďalšej islandskej sopky Eyjafjallajökul pozastavenie letov v Európe na niekoľko dní. Výpadok vtedy zasiahol desať miliónov ľudí. V máji 2011 vybuchla sopka Grimsvötn, tá však spôsobila iba menšie narušenie leteckej dopravy.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona