Rick Parfitt nebude pokračovať v turné kapely Status Quo

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 15:25 • 2 min
Rick Parfitt nebude pokračovať v turné kapely Status Quo

LONDÝN - Aktuálne európske turné anglickej rockovej kapely Status Quo bude pokračovať bez gitaristu a speváka Ricka Parfitta.

slovakia

left justify in out

V piatkovom vyhlásení pre médiá to oznámil manažér skupiny Simon Porter, podľa ktorého sa 67-ročný hudobník musí zotavovať po tom, čo nedávno prekonal infarkt. Rodáka z anglického mesta Woking hospitalizovali 15. júna, deň po vystúpení formácie na podujatí Expo 2016, ktoré sa konalo v tureckom meste Antalya. Ako Porter informoval v piatok, Parfittovi umiestnili do hrudníka defibrilátor, ktorý by mal zabrániť ďalším problémom so srdcom. Gitaristu následne prepustili z nemocnice, pričom v súčasnosti sa zotavuje v kruhu rodiny a priateľov. "Hoci s radosťou oznamujem, že sa podľa zdravotníkov Rick z toho úplne dostane, pôjde zrejme o dlhý a pokračujúci proces," vyjadril sa.
Podľa Portera všetci členovia kapely ďakujú fanúšikom za podporu, pričom by radi zdôraznili, že sa Parfitt vráti hneď ako to bude možné. "Avšak v záujme Ricka, jeho návrat sa neuskutoční, kým sa úplne a absolútne nezotaví," dodal manažér v mene muzikanta, pre ktorého nešlo o prvý infarkt. Okrem toho nedávneho prekonal tiež jeden napríklad v roku 2011.


Od incidentu hrá namiesto Parfitta syn basgitaristu kapely Johna "Rhina" Edwardsa Freddie, pričom ho bude zastupovať aj na ich nadchádzajúcich letných koncertoch. Výnimkou budú júlové vystúpenia v belgickom Leuvene a škótskom Edinburghu, kde sa na Parfittovo miesto postaví írsky gitarista Richie Malone. Formácia pripravuje taktiež turné, počas ktorého sa naposledy predstaví s elektrickými nástrojmi. Skupina odštartuje šnúru The Last Night Of The Electrics 12. októbra vo Viedni, kde sa predvedie v hale Gasometer. Posledný koncert tohto turné sa uskutoční v decembri.


Status Quo vznikli v roku 1962 pod názvom The Scorpions, pričom jediným pôvodným členom, ktorý v kapele pôsobí aj v súčasnosti, je spevák a gitarista Francis Rossi. Názov Status Quo používa skupina od roku 1967, keď sa k formácii pridal spomínaný Rick Parfitt. Na konte majú 31 štúdioviek, z ktorých štyri sa umiestnili na prvej priečke britského albumového rebríčka. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Down Down, Rockin' All Over The World, Whatever You Want, In The Army Now či The Anniversary Waltz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies