Richter: Zo strany opozície je to iba chabý pokus zakryť úpadok preferencií

NETKY.SK • 30 Október 2014, 18:00 • 2 min
Richter: Zo strany opozície je to iba chabý pokus zakryť úpadok preferencií

BRATISLAVA - Zo strany opozície je tento návrh na odvolanie iba chabým pokusom zakryť úpadok volebných preferencií a vlastných chýb a zlyhaní v predchádzajúcom období," vyhlásil dnes v Národnej rade (NR) SR minister práce Ján Richter (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Práve návrh na jeho odvolanie z kresla šéfa rezortu práce je jediným bodom diskusie na mimoriadnej schôdzi NR SR. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) ju zvolal na podnet opozície, ktorá Richterovi vyčíta kauzu agentúry Star EU či nezvládnuté čerpanie eurofondov. Celkovo minister podľa opozície nezvláda svoju rezortnú agendu.
     

"Hoci sa usilujete moju prácu vykresliť v čiernych farbách a nepochybujem, že si tu dnes vypočujem na moju adresu veľa populistických útokov, tvrdo pokračujem v začatej práci aj naďalej," zdôraznil Richter počas vystúpenia v pléne.
     

Zároveň doplnil, že bolo, je a bude na rozhodnutí mesta a obce, či a ktorú agentúru alebo poradenskú službu si vyberie. "Je to ich slobodné rozhodnutie, ale logicky aj zodpovednosť," doplnil minister. Navrhovatelia odvolania ministra totiž tvrdia, že agentúra Star EU vyhrala všetkých 70 verejných obstarávaní ministerstva práce na poradenstvo pri eurofondových projektoch, na ktorých sa zúčastnila. Podľa medializovaných informácií mal pritom Richter ako vtedajší manažér Smeru-SD odporúčať starostom agentúru Star EU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies