Richter: Vláda robí všetko pre konkrétne riešenia nezamestnanosti

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 14:13 • 2 min
Richter: Vláda robí všetko pre konkrétne riešenia nezamestnanosti

BRATISLAVA – Záujmom rezortu práce a tiež celej vlády je podľa ministra Jána Richtera (Smer-SD) robiť všetko pre to, aby sa problematika zamestnanosti veľmi konkrétne riešila.

slovakia

left justify in out

"Toto vláda napĺňa," podotkol Richter v závere rozpravy k Správe o aktuálnej situácii na trhu práce. Poslanci Národnej rady (NR) SR na druhý deň od začiatku diskusie o tomto bode, rokovanie o správe ukončili. Správa a tiež opatrenia vlády si vyslúžili od opozičných poslancov ostrú kritiku. Vyčítali vláde, že robí nedostatočné kroky na zníženie nezamestnanosti a zároveň, že svojimi opatreniami prispela k jej nárastu.

Podľa ministra Richtera sa však musí ísť na nezamestnanosť tvrdou zamestnanosťou. "Musíme byť pripravení, mať pripravené riešenia a ponúknuť alternatívu," zdôraznil šéf rezortu práce. Zároveň priznal, že ministerstvo nie je schopné absolútne čeliť nezamestnanosti. Je tu aj podnikateľské prostredie, firmy si buď dopyt dokážu zabezpečiť alebo nie. V prípade, že nie, pristupujú k prepúšťaniu, v horšom prípade skrachujú.

Ministerstvo však podľa Richtera okrem iného pripravuje aj zmeny v sociálnych dávkach. Chce spraviť v ich vyplácaní poriadok, odstrániť plošnosť či zaviazať tých, čo poberajú dávky, aby si ich zaslúžili. "Aby nesedeli doma na zadočku, aby sa pričinili o túto sociálnu dávku," podotkol Richter. Rezort chystá tiež podporu pre terénnu opatrovateľskú službu, kde by malo podľa ministra vzniknúť 1500 nových opatrovateľských miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies