Richter: V druhom sociálnom balíčku sa zameriame na podporu mladých rodín

NETKY.SK • 18 December 2014, 14:59 • 2 min
Richter: V druhom sociálnom balíčku sa zameriame na podporu mladých rodín

BRATISLAVA - Ministerstvo práce sa chce v budúcom roku zamerať okrem zvyšovania zamestnanosti aj na podporu mladých rodín. Opatrenia, ktoré pripravuje rezort, majú byť súčasťou druhého sociálneho balíčka, ktorého prípravu už avizoval premiér Robert Fico. Minister práce Ján Richter (Smer-SD) pre TASR uviedol, že na podporu mladých rodín by mala ísť čiastka 20 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Pripravujeme takzvaný druhý sociálny balík, ktorý by mal byť predstavený k 1. aprílu budúceho roka. Jedno z tých opatrení by malo smerovať aj k mladým rodinám, aby sme istým spôsobom vytvorili predpoklady a podmienky pre to, aby si aj táto kategória ľudí mohla zlepšiť svoje sociálno-ekonomické postavenie," priblížil pre TASR Richter s tým, že opatrenia sú v štádiu prípravy.
     

"V každom prípade riešime dve veci. Popritom, že ministerstvo školstva podporuje pre samosprávy rozširovanie kapacít škôlok, my ideme pripraviť vznik takzvaných detských kútikov. Chceme vytvoriť podmienky tým matkám, ktoré majú záujem pracovať na úväzok," zdôvodnil šéf rezortu práce.
     

Jedno z opatrení, ktoré predstaví Richterov rezort, sa má však týkať priamo mladých rodín. "V tejto chvíli sú dve, tri alternatívy riešenia. Analyzujeme, ktoré by bolo pre dané časové obdobie najpotrebnejšie a najúčinnejšie. Je to podmienené aj objemom prostriedkov," dodal Richter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies