Richter: Urobíme analýzu vplyvu brexitu na pracujúcich Slovákov v Británii

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:00 • 2 min
Richter: Urobíme analýzu vplyvu brexitu na pracujúcich Slovákov v Británii

BRATISLAVA - Po tom, čo Briti v referende rozhodli o vystúpení krajiny z Európskej únie (EÚ), rezort práce bude analyzovať, aký vplyv to bude mať na Slovákov, ktorí tam pracujú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Skonštatoval to počas výjazdového rokovania vlády SR v Rimavskej Sobote minister práce Ján Richter (Smer-SD). "Z pozície Slovenska nás zaujíma, čo to bude znamenať pre ľudí, ktorí tam pracujú. Či prídu, alebo neprídu o svoje pracovné miesta. Osobne som presvedčený, že každý podnikateľ drží v práci takého zamestnanca, ktorý mu je osožný," uviedol Richter.

 

Zároveň poznamenal, že väčšina ľudí, ktorá v Británii pracuje, je tam už dlhé roky. "To znamená, že tam majú už aj nejaký vzťah, možno niektorí aj dvojaké občianstvo. Veci treba analyzovať. O niektorých záväzkoch, ktoré vyplývali pre Britániu z členstva v EÚ, budem mať záujem bilaterálne rokovať a riešiť," doplnil Richter.

 

Za brexit hlasovalo v referende 51,9 % zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 %. Účasť dosiahla 72,2 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies